Een snelle internetverbinding is tegenwoordig een must, maar dat wist je natuurlijk al. Zoals je ook weet dat een trage en haperende internetverbinding voor veel frustraties kunnen zorgen. Medewerkers kunnen niet efficiënt werken en hierdoor kunnen ook minder klanten worden geholpen. Zeg maar dag tegen klantvriendelijkheid. Maar wist je dat je bij het volgen van onze 6 tips je dag kunt zeggen tegen een trage en haperende internetverbinding?

Iedereen wil een perfecte internetverbinding, toch? Zeker tijdens drukke tijden, zoals Black Friday. Wellicht heb je al een paar leuke aanbiedingen op het oog. Gun daarom jezelf de tijd om de onderstaande tips door te nemen. We leggen je uit hoe je een trage en haperende verbinding voorkomt. En wat ook heel belangrijk is, deze tips kun je allemaal zelf uitvoeren!

1. Wat is je snelheid?

He, mijn snelheid? Wat bedoel je daar nu mee? Nou, dat zal ik je gaan uitleggen. Er zijn verschillende websites die een speedtest uit kunnen voeren. Zo kun je je huidige internetsnelheid testen. En weet je meteen wat je download- en uploadsnelheid is. We geven je wel een paar tips om tot een betrouwbare resultaat te komen.

Tip 1#

Sluit je computer altijd met een internetkabel op het modem aan. Zo krijg je een betrouwbare uitkomst, waar je echt iets aan hebt. Een Wi-Fi verbinding niet zo handig omdat het door factoren van buitenaf wordt beïnvloed. Dit kan nadelig zijn voor het meten van je internetsnelheid.

Tip 2#

Ben je met een netwerkkabel verbonden? Dat is geweldig! Maar zorg er ook voor dat je geen apparaten aan hebt staan die ook met het netwerk verbonden zijn. Dan kom je tot een zo realistisch mogelijke meting.

2. Lage snelheid?

In een wereld waar een snelle internetverbinding een must is, is een lage snelheid not done. Gelukkig kun je je modem/router vernieuwen en dit kan al heel veel snelheid schelen. Aan een modem kun je lang veel plezier beleven, maar op een gegeven moment houdt het op. Technologie voor deze apparatuur ontwikkeld zich razendsnel. Na 6 jaar is het verstandig om afscheid te nemen van je modem.

Wil je nog geen afscheid nemen omdat het pas een jaar of 4 is? Dan kun je natuurlijk ook je modem uit/aan zetten. Haal je modem voor tenminste 5 seconden van de stroom af en zet het daarna weer aan. Je modem wordt gereset en de kans bestaat dat je internet weer wat sneller is. Niet geschoten is altijd mis!

3. Vervang of kort je telefoonkabels in

Voor degene met linkerhanden, niet doen. Maar voor anderen die het aandurven: ga met een kniptang aan de slag. Hoe kort de kabel is, hoe sterker het signaal normaal gesproken is. Je kabels kun je eenvoudig zelf inkorten met een kniptang. Hoe doe ik dat? Heel simpel. Surf naar websites met duidelijke instructies en ga aan de slag!

4. 4G of 5G, de keus is aan jou

We zijn alweer bij de vierde tip beland. Wat gaat dat snel! Hopelijk is je internetverbinding al wat sneller geworden. Zo niet, schakel over op 4G of 5G. Je hebt soms al gauw een betere connectie met een 4G verbinding. Zo kun je via je smartphone een hotspot instellen. Verbind je laptop met het netwerk van je smartphone en voila. Je hebt een betere connectie. Zorg er wel voor dat je ongelimiteerde data hebt. Anders heb je zo een leeg datapakket!

5. Updaten maar!

Laptops hebben vaak een update nodig. Zodra je de nieuwe versie hebt geïnstalleerd, dan zou dat direct invloed moeten hebben op je internetsnelheid en ook de snelheid van je computer. Vaak heb je er geen omkijken naar en installeert je laptop deze updates automatisch. Maar kijk toch eens bij je instellingen of er geen aanbevolen updates voor je klaar staan. Dit kan geen kwaad en zo weet je zeker dat je je slag kunt slaan tijdens Black Friday. Of een andere actie.

6. Weg met overbodige programma’s!

Het bestaat echt. Overbelasting van je computer of tablet doordat er te veel programma’s openstaan. Deze programma’s vergen heel veel rekenkracht en dit kan betekenen dat je internetverbinding langzamer wordt. Werk je met grote programma;s die veel verwachten van je netwerk- of Wi-Fi verbinding? Sluit dan eens alle programma’s en start je apparaat weer opnieuw op. De kans is groot dat je daarna weer kunt genieten van snel internet.

Wat kan Domeinwinkel voor jou betekenen?

Dat is heel simpel. Je weet vast wel dat we diverse hostingpakketten aanbieden en Black Friday is een evenement waar veel, maar dan ook echt veel, mensen online gaan shoppen. Kan jouw webshop dit wel aan? Zorg ervoor dat je genoeg dataverkeer tot je beschikking hebt. Dit kun je bij ons regelen zodat je webshop het vele verkeer aan kan!

Wil je voldoende dataverkeer, wat heel verstandig is tijdens deze drukke periode, stuur ons dan een mailtje via info@domeinwinkel.nl en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

 

Tags: black friday, dataverkeer, hosting, internetverbinding,