Vind de domeinextensie die je zoekt...

Hieronder staan alle actieve domeinextensies die Domeinwinkel momenteel aanbiedt. Doe de domeincheck en controleer de beschikbaarheid van jouw gewenste domeinnaam!

 • Gratis doorlinken
 • .nl voor €5,95
 • 200+ domeinextensies

Registreer direct jouw ideale domeinnaam:

Prijsvergelijking .nl domein (+ doorlinken):

Domeinwinkel

€3,99
* Doorgehaalde prijs betreft het reguliere tarief, de prijs daaronder is het welkomsttarief voor het 1e jaar (excl. 21% BTW). Het actietarief voor .nl geldt voor de eerste 10 registraties per (rechts)persoon.

Landextensies

...voor specifieke landen

Ben je op zoek naar een domeinnaam voor specifieke landen dan zijn de zogenoemde Country Code Domains wat je zoekt. Dit zijn extensies zoals een .nl domeinnaam, een .be, .fr en eigenlijk alle extensies die direct aan een land gekoppeld zijn. Is jouw website gemaakt voor een grotere markt dan kan je ook voor een .com domeinnaam of een .eu kiezen.

Generieke domeinextensies

...creatief & vernieuwend

Inmiddels zijn er vele nieuwe domeinextensies beschikbaar die categorisatie aanbrengen in het domeinnaam landschap. De Generic Top Level Domains (gTLDS) maken snel duidelijk voor welke sector (bijv .club domeinnamen), voor welke geografische regio (bijv een .amsterdam domein of .frl) of met welk doel (bijv. een .shop domeinnaam) een website gemaakt is. Daarnaast zijn er nog veel domeinnamen beschikbaar en bieden ze een perfect alternatief voor de landextensies.

Alles over domeinnamen en domeinextensies

Een nieuw bedrijf opzetten begint vaak met het bedenken van een naam. Daarbij kijk je natuurlijk ook of deze naam beschikbaar is als domeinnaam. Maar dan komt nog een belangrijke vraag: welke domeinextensie moet ik kiezen? Er zijn zoveel domeinextensies met zoveel verschillende regels dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Op deze pagina geven we je antwoord op alles wat te maken heeft met het registreren van een domeinnaam.

Hoe lang duurt het om een domeinnaam te registreren?

Het registreren van een nieuwe domeinnaam bij Domeinwinkel duurt slechts een paar minuten! Het enige wat jij hoeft te doen is aangeven welke naam je wilt, met welke domeinnaam extensie, wij regelen de rest voor je. Je kunt binnen 4 uur je website up and running hebben!

Wat zijn de regels voor domeinnamen en domeinextensies?

Een domeinnaam, zoals een .com domein of .nl domein, bestaat uit minimaal 2 en maximaal uit 63 tekens. De naam mag bestaan uit letters, cijfers en koppeltekens. Een domein mag echter niet beginnen of eindigen met een koppelteken. Voor sommige domeinnaam extensies zijn speciale tekens zoals ‘ß’ wel toegestaan. Kijk op de pagina van je extensie voor meer informatie.

Voor hoe lang is mijn domein geregistreerd?

Doorgaans hanteren wij een registratieperiode van 1 jaar. Tegen het einde van dit jaar sturen wij je een nieuwe factuur, na betaling is je domeinnaam weer een jaar geldig. Wanneer je je domeinnaam wilt opzeggen, houd dan wel rekening met een opzegtermijn van één maand. Ook kan je er voor kiezen om tegen een gereduceerd tarief de domeinnaam voor 5 jaar te registreren.

Krijg ik ook een e-mailadres?

Wanneer je je domeinnaam hebt geregistreerd bij Domeinwinkel, kun je je domein gratis doorsturen naar een andere URL. Ook wanneer je je mail door wilt sturen naar een ander adres, betaal je niets extra. Deze diensten zitten bij de registratie prijs inbegrepen.

Mocht je mail willen versturen vanuit je domeinnaam, dan heb je een webhosting pakket pakket nodig. Hiermee kun je zelf e-mailadressen aanmaken gekoppeld aan jouw domeinnaam. Daarnaast kun je met webhosting je eigen website opzetten. Je hebt al webhosting vanaf €1,95 per maand!

Wat zijn de kosten van een domeinnaam?

De kosten van domeinregistratie zijn verschillend per domeinextensie. Zo zijn populaire domeinnaam extensies doorgaans duurder dan minder populaire. De .com extensie bijvoorbeeld, is de populairste extensie ter wereld en daarom duurder dan de .nl extensie. De precieze kosten kun je bovenaan de betreffende domeinnaam pagina vinden.

Hoe kan ik mijn domein verhuizen?

Het verhuizen van je domeinnaam doe je door de volgende stappen te volgen:

 • Vraag de verhuiscode van je domeinnaam op bij je huidige provider (je provider is verplicht dit binnen 5 dagen aan je toe te sturen). LET OP! Dit is niet vereist om je aanvraag te kunnen doen.
 • Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam.
 • Voeg je domeinnaam toe door op de ‘Verhuizen’ button naast de juiste extensie te klikken.
 • Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen.
 • Heb je nog geen verhuiscode ontvangen dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting". Je kan de verhuiscode ook sturen naar info@domeinwinkel.nl dan verzorgen wij de verhuizing voor je.
 • Bij de meeste domeinextensies, zoals o.a. bij .com, .net, .info, .org, .online, .onl, .website, .hosting, wordt er ook nog een mail gestuurd naar de contactpersoon om te verifiëren dat de domeinnaam verhuisd mag worden.

Na verhuizing van een domeinnaam wordt deze vaak voor 60 dagen vastgezet. Dit betekent dat het domein in de volgende 60 dagen niet nog eens verhuisd kan worden. Dit geldt echter niet voor alle domeinnamen.

Hoe lang duurt mijn verhuizing?

Ten eerste heb je een verhuiscode nodig om de verhuizing uit te kunnen voeren, deze kan je opvragen bij je huidige provider. Wanneer wij de verhuiscode hebben ontvangen, kunnen wij de verhuizing van je domeinnaam in gang zetten. De verhuizing wordt direct voor je aangevraagd, vervolgens ontvang je een e-mail om de verhuizing van je domeinnaam te bevestigen. Binnen maximaal 5 dagen wordt je domein verhuisd. Uiterlijk kan je na 5 dagen dus weer gebruik gaan maken van je domeinnaam.

Hoe kan ik de domeinhouder wijzigen?

Wanneer je de officiële gegevens voor de eigenaar van een domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

 • Log in op je Domeinwinkel account.
 • Navigeer naar "Domeinen & webhosting".
 • Ga naar de domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen.
 • Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder.
 • Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan.
 • Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren.
 • De domeinhouder wordt nu aangepast in de WHOIS van de domeinnaam. Dit zijn de officiële gegevens die gekoppeld zijn aan de domeinnaam, de domeinhouder die je hier terugvindt is ook daadwerkelijk de eigenaar van de domeinnaam. Je kan de gegevens controleren via de registry van de domein extensie.

LET OP: Het aanpassen van domeinhouder gegevens van een .be domeinnaam is NIET kosteloos. Hierbij komen kosten in rekening van 1 jaar domeinregistratie. Dit is volgens de regels van DNS Belgium. De reden hiervoor is dat het veranderen van deze gegevens een interne verhuizing vereist.

Hoeveel domeinnamen mag ik registreren?

Je mag van elke domeinextensie zoveel domeinnamen registreren als je wilt. Mocht je meerdere domeinnamen bij Domeinwinkel hebben geregistreerd, kijk dan of het interessant is om een reseller account aan te maken. Vanaf 20 domeinnamen berekenen wij namelijk korting per domeinnaam. Bekijk op de reseller pagina de staffelkortingen die wij hanteren.

Je vindt elke domeinextensie bij Domeinwinkel!

Een domeinnaam registreren? Dan ben je bij Domeinwinkel aan het goede adres! Doe de domeincheck en kijk of jouw favoriete domeinnaam nog vrij is. Mocht je gewenste domeinextensie niet meer vrij zijn, kijk dan of er andere domeinextensies zijn die bij je domeinnaam passen. Zit jouw favoriete extensie er niet bij? Neem dan contact met ons op, dan kijken we wat we voor je kunnen doen. Samen vinden we vast de perfecte domeinnaam!

Domeinwinkel partners