De enorme hoeveelheid externe plugins van WordPress. Dat kunnen we wel waarderen!    Maar met meer dan 54.000 gratis op WordPress is dat wel overweldigend. Wij hebben een paar WordPress op een rijtje gezet die je moet hebben!

Yoast SEO

Onmisbaar voor iedereen. ‘SEO for Everyone’ is de missie van Yoast en dat is wat je krijgt met deze plugin. Al meer dan 5 miljoen gebruiken deze handige plugin en dat is logisch. Het werkt en het is makkelijk te gebruiken! Yoast SEo zorgt ervoor dat jouw website en artikelen makkelijker te vinden zijn voor zoekmachines. Zoals Google. De plugin geeft aan hoe je jouw website kan verbeteren qua SEO. Je hebt wel een nadeel, Yoast SEO heeft ook een premium versie. Dit betekent dat je met de gratis versie geen beschikking hebt tot alle functies. Maar niet getreurd, de gratis versie doet ook goed z’n werk. het is een plugin die je niet kan missen!

Rank Math

Je kan niet alleen Yoast SEO gebruiken voor je WordPress als SEO plugin, maar ook Rank Math. Dit is een jonge en geduchte concurrent voor Yoast SEO. Hoewel Rank Math een stuk minder gebruikers heeft,m biedt het wel een aantal dingen waar Yoast SEO niet aan tippen. Ten eerste heeft Rank Math geen premium versie. Dit betekent dat alle functies gratis tot jouw beschikking zijn. Ten tweede heeft Rank MAth meer functies dan Yoast Seo. Zo kan je meer keywords invoeren en worden afbeeldingen automatisch ‘SEO-proof’ gemaakt.

Kan je niet kiezen tussen Yoast SEO en Rank Math? Beide plugins werken goed en makkelijk. De verschillen tussen de twee zit in de kleine en vaak technische verschillen. Hoe dan ook, we raden je wel aan om altijd één van de twee te installeren.

Wordfence

Denk ook aan de beveiliging van je website. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat niet alleen jouw website en gegevens in gevaar zijn, maar ook de bezoekers van de website. Gelukkig zijn er ook genoeg beveiliging plugins te vinden. Eén van die plugins is Wordfence. Eenvoudig en krachtig tegelijk. De plugin doet alles wat je mag verwachten van een beveiligingsplugin. Je krijgt gelijk zich in de algemene bezoek trends en het aantal hackpogingen.

Gravity Forms

Gravity Forms is één van de populairste formulier-plugins, vooral onder ontwikkelaars. Je hebt veel functionaliteiten en het is makkelijk aanpasbaar. Als jij een formulier in gedachten hebt die jij wil maken, dan is de kans groot dat je dit met Gravity Forms kan doen. Enkele functies die de plugin kan uitvoeren zijn het registreren van gebruikers, betalingen en enquêtes. Gravity Forms is een betaalde plugin.

Ninja Forms

Gaat je voorkeur uit naar een gratis versie? Dan is Ninja Forms iets voor jou. In tegenstelling tot Gravity Forms, biedt Ninja Forms een gratis alternatief. En je kan het uitbreiden met verschillende betaalde add-ons. Als je alleen basis formulieren wilt maken, dan is de gratis versie voldoende. Je maakt de formulieren makkelijk met de gebruiksvriendelijke drag-and-drop-builder. Je kan het uitbreiden met diverse betaalde add-ons zoals front-end posting, betalingen en formulieren met meerdere pagina’s.

Akismet

De godfather van plugins voor het verminderen van spamreacties, dat is Akismet. Dit is een plugin die je absoluut moet hebben! Automattic heeft de plugin ontwikkeld en bestaat al sinds jaar en dag. Het filtert de meeste reactie- en trackbackspam uitstekend. Om deze plugin te gebruiken heb je een API-sleutel nodig. Deze API-sleutel is gratis voor niet-commercieel gebruik. Voor commerciële websites is het gebruik van Google Captcha (reCAPTCHA) door BestWebSoft aan te raden.

Je WordPress website bij Domeinwinkel

Heb je nog geen eigen website? En ben je op zoek naar extreem stabiele en snelle WordPress hosting die optimaal geconfigureerd is voor het WordPress CMS? Dan is de snelste WordPress hosting van Domeinwinkel iets voor jou! Wij installeren WordPress gratis en zorgen ervoor dat jij direct gemakkelijk jouw website kan maken met WordPress!

Ga voor een eigen website met WordPress. Bestel meteen en binnen 5 minuten is jouw website online!

Tags: hosting, je eigen website maken, webhosting, WordPress,