.amsterdam

.AMSTERDAM domeinnaam registreren

€51,95

Ben jij ondernemer in Amsterdam en op zoek naar een domeinnaam voor je bedrijf? Een .amsterdam domeinnaam geeft je meer exposure in Amsterdam en zorgt voor hogere posities in Google!

Check nu of jouw .amsterdam nog beschikbaar is!

www.

Alles over .amsterdam domeinnaam registreren

De .amsterdam domeinnaam is de nieuwste toevoeging aan de collectie Nederlandse extensies, naast .nl en .frl (Friesland). Vanaf 1 september 2015 kan je een .amsterdam domeinnaam registreren, ideaal voor inwoners van en bedrijven in Amsterdam. Daarbij is het in het bijzonder interessant voor bedrijven die zich ook specifiek richten op de Amsterdamse markt. Met een .amsterdam voeg je namelijk lokale branding toe aan je bedrijf en wordt je beter gevonden in de lokale zoekresultaten in Google.

.amsterdam domeinnaam registreren

Hoe kan ik een .amsterdam domeinnaam registreren?

Allereerst moet er een domeinnaam gekozen worden. Omdat de .amsterdam extensie nog nieuw is, zijn er nog veel domeinnamen beschikbaar. De kans is dus groot dat je jouw gewenste domeinnaam ook kunt vastleggen. Doe de domeincheck om te controleren of jouw ideale domeinnaam nog beschikbaar is. Mocht de domeinnaam niet meer beschikbaar zijn, dan kun je nog cijfers of een koppelteken toevoegen. Wil je je website direct online zetten? Kies dan na je .amsterdam domeinnaam registratie ook voor hosting van Domeinwinkel. Wij bieden de snelste hosting van Nederland!

Registratieproces

Het daadwerkelijk registreren van je domeinnaam doe je via de domeincheck op onze website. In de zoekbalk vul je de domeinnaam in die je wilt registreren, zoals hieronder is gedaan.

.amsterdam domeinnaam registreren

Wat kost .amsterdam domeinnaam registreren?

De prijs voor .amsterdam domeinnamen vind je op de pagina over domeinnamen. Naast de "normale" domeinnamen is het ook mogelijk om premium domeinnamen te registreren. Premium domeinnamen zijn zeer generieke domeinnamen die een stuk duurder zijn, maar ook interessanter zijn om te exploiteren.

Wanneer je ook een hostingpakket bij je domeinnaam kiest, kan je een website maken op je domein en betaal je een paar euro extra per maand afhankelijk van het gekozen webhostingpakket. Met elk webhostingpakket kan je overigens gratis gebruikmaken van onze uitgebreide Website Maker.

Welke extra's krijg ik als ik mijn .amsterdam domeinnaam registreer?

Standaard krijg je bij elke domeinregistratie gratis doorsturen van je domeinnaam en e-mail naar een alternatief e-mailadres. Daarnaast is het volledige technische beheer van je domeinnaam inbegrepen en kan je zonder problemen DNS beheren, gameservers aanpassen en je domeinnaam met 1 klik koppelen aan vele gratis website pakketten.

Krijg ik ook een e-mailadres bij mijn registratie?

Bij aanschaf van een .amsterdam domeinnaam kan je alle mail doorsturen naar een ander e-mailadres zodat je wel mail via je .amsterdam domein kan ontvangen. Je kan dus wel mail ontvangen via je domein, maar niet versturen. Wil je specifiek e-mail kunnen versturen en ontvangen op je eigen .amsterdam domeinnaam, dan dien je een hostingpakket te kiezen bij de registratie van je domeinnaam.

Wanneer je een hostingpakket aanschaft krijg je er wel een e-mailadres bij zodat je ook e-mails kan versturen en ontvangen. Je e-mailadres zou er als volgt uitzien: info@jouwdomein.amsterdam.

Kan ik mijn .amsterdam domein verhuizen?

Als je je .amsterdam domein wilt verhuizen, is dit makkelijk te doen via onze domeincheck. De enige voorwaarde is dat de domeinnaam langer dan 60 dagen geregistreerd is, anders is het niet mogelijk om te verhuizen. Hieronder zie de stappen die je kan doorlopen om je domeinnaam te verhuizen naar Domeinwinkel:

 1. Vraag de verhuiscode van je domeinnaam op bij je huidige provider.
 2. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam.
 3. Voeg het domein toe door op de verhuizen button naast de .amsterdam extensie te klikken.
 4. Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen.
 5. Heb je nog geen verhuiscode ontvangen, dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting".
 6. Binnen vijf dagen moet je huidige provider een verhuiscode toesturen. Wanneer je deze gebruikt, wordt je domein meteen verhuisd. Het is ook een optie om de verhuiscode later nog toe te voegen. Een .amsterdam verhuizen binnen een periode van 60 dagen na registratie is helaas niet mogelijk.

Bij het verhuizen van je domeinnaam ontvang je van ons een e-mail op het e-mailadres waarmee de domeinnaam in eerste instantie geregistreerd is. In de e-mail vind je een link waarmee je de verhuizing kan bevestigen. De domeinnaam wordt hierna binnen 5 dagen voor je verhuisd en zal daarna actief zijn voor gebruik bij Domeinwinkel.

Waarom een .amsterdam domeinnaam registreren?

IIn Nederland is .amsterdam de derde en voorlopig laatste nieuwe domeinextensie die beschikbaar is voor registratie. De eerste was uiteraard de .nl en de tweede was .frl (Friesland). Amsterdam is wel de eerste stad met een eigen domeinextensie in Nederland. Het ziet er naar uit dat dit voorlopig zo zal blijven aangezien andere steden in Nederland nog geen aanvraag hebben gedaan voor een domeinextensie.

Op zich is de keuze voor een Amsterdamse domeinnaam een logische aangezien het de hoofdstad en grootste commerciële centrum van Nederland is.

Wat zijn de voordelen van een .amsterdam domeinnaam registreren?

Het voordeel van het registreren van een .amsterdam domein is dat je jouw website kan ‘branden’ naar Amsterdamse maatstaven. Wanneer je jouw identiteit als Amsterdammer uit wilt dragen, is het een groot voordeel om deze domeinextensie te kiezen. Daarnaast is sinds kort bekend dat de nieuwe stad-domeinextensies hoger worden getoond in de lokale zoekresultaten in Google. Wil jij dus beter gevonden worden in Amsterdam, dan is .amsterdam de beste keuze.

De voordelen op een rij:

Het registreren van een .amsterdam domeinnaam is daarmee eigenlijk alleen interessant voor bewoners en ondernemers in Amsterdam die zich ook richten op Amsterdammers. Je verbindt je aan de stad Amsterdam en zal je beter scoren in de lokale zoekresultaten van Google, maar tegelijk ook slechter in de nationale zoekresultaten. In onderstaand filmpje zie je hoe DotAmsterdam zich profileert met de domeinextensie.

Weet je nog steeds niet zeker of een nieuwe domeinextensie iets voor jou is? Lees dan ons artikel over de nieuwe domeinextensies en waarom ze wel en niet interessant zijn voor jou.

Wat is DotAmsterdam?

DotAmsterdam is de organisatie die zorgdraagt voor de technische exploitatie van alle Amsterdamse domeinnamen. Technische hulp wordt geleverd door SIDN die ook zorgdragen voor het .nl domein. De gemeente Amsterdam is eigenaar van de domeinextensie en ontvangt een jaarlijks bedrag plus winstuitkering van DotAmsterdam.

Zijn er regels voor .amsterdam domeinnaam registreren?

De .amsterdam extensie heeft relatief weinig regels, dit zijn de belangrijkste:

Hoewel de nieuwe extensie vooral handig is voor personen en bedrijven uit Amsterdam, kan iedereen een onbeperkt aantal .amsterdam domeinnamen registreren. Daarmee is er geen limitering voor hoeveel en door wie .amsterdam domeinnamen geregistreerd mogen worden.

Hoe verander ik de domeinhouder van een .amsterdam domein?

Wanneer je de gegevens van een .amsterdam domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de eigenaar van het domein op de volgende manier wijzigen:

 1. Log in op je Domeinwinkel account.
 2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting".
 3. Ga naar de .amsterdam domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen.
 4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder.
 5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan.
 6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren.

Kan ik mijn .amsterdam domeinnaam herstellen?

Wanneer je domeinnaam is verwijderd, is hij gelukkig nog niet direct weg. Een verwijderde domeinnaam wordt eerst in quarantaine geplaatst. Wanneer een domeinnaam in quarantaine staat, kan hij nog hersteld worden. Deze periode duurt 35 dagen. Na die 35 dagen wordt je .amsterdam domeinnaam definitief verwijderd en kan iedereen hem weer claimen. Domeinwinkel kan ook een .amsterdam domeinnaam voor je herstellen. Denk goed na over het van verwijderen van je domeinnaam, want het herstellen van een .amsterdam domein kost je € 200,-.

Iemand heeft de .amsterdam met mijn bedrijfsnaam al geregistreerd, wat nu?

Ben jij een geregistreerd merk en gevestigd in Amsterdam, dan heb jij volgens de wet recht op de .amsterdam met jouw bedrijfsnaam. Je kan daarvoor een procedure starten tegen de huidige domeinhouder of proberen om de domeinnaam te verkrijgen voor een zacht prijsje. Wil je meer weten over domeinnamen en eigendomsrecht? Lees dan het artikel over domeinnaam inbreuk recht.

amsterdam. domeinnaam registreren bij Domeinwinkel

Meer exposure in Amsterdam genereren? Registreer een .amsterdam domeinnaam bij Domeinwinkel! Wij hanteren scherpe prijzen en bij iedere domeinregistratie, profiteer je van vele extra’s. Zo kun je onder meer je domeinnaam en e-mail gratis doorsturen naar een alternatief e-mailadres, en is het volledige technische beheer van je domeinnaam inbegrepen.

Heb je na al deze informatie nog vragen over .amsterdam of domeinnamen in het algemeen? Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact met ons op.

Domeinwinkel partners