.co.uk

.CO.UK domeinnaam registreren

€9,95 €15,95 *

Wil je graag jouw favoriete .co.uk domeinnaam registreren voor je eigen bedrijf, vereniging of project? Registreer dan snel een .co.uk domein bij Domeinwinkel. Je kunt dan ook gratis doorsturen naar een URL en e-mail.

Doe nu de domeincheck en kijk of jouw .co.uk domein nog beschikbaar is!

www.

.co.uk United Kingdom ofwel Groot-Brittannië één van de weinige landextensies die uit twee blokjes moet bestaan. Naast de .co.uk extensie zijn bijvoorbeeld ook de .org.uk. en .me.uk extensies populair. Sinds een korte periode is het tevens mogelijk om een .uk domeinnaam te registreren, maar deze extensie is de eerste 10 jaar nog gereserveerd voor de huidige houders van de .co.uk domeinnamen zodat ze makkelijk over kunnen stappen. Nieuwe .uk domeinnamen kunnen al wel direct geregistreerd worden.

De .co.uk extensie is de meest gebruikte voor Britse websites, en is dan ook een goede keuze voor iedere website die zich wil richten op de Britse markt.

.co.uk domeinnaam registreren

Hoe registreer ik een .co.uk domeinnaam?

Je begint met het kiezen van een co.uk domeinnaam. Via de domeincheck op de website check je of jouw ideale domeinnaam nog beschikbaar is. Als de domeinnaam die je in gedachten hebt niet beschikbaar is, kun je een koppelteken toevoegen om te bekijken of deze domeinnaam wel beschikbaar is. Is jouw .co.uk domeinnaam nog vrij? Wanneer je een domeinnaam hebt gekozen die beschikbaar is, hoef je alleen de .co.uk extensie en je hostingpakket te selecteren. Daarna kan dan binnen een paar uur starten met je website en e-mail.

Hoe lang duurt het om een .co.uk te registreren?

Binnen enkele seconden is een .co.uk geregistreerd en kun je dus beginnen met je nieuwe website. Een .co.uk domeinnaam wordt bij ons geregistreerd vanaf het moment dat de betaling ontvangen is. Daarna gaan wij nog even aan de slag om alles te regelen, en na maximaal 4 uur staat alles voor je klaar online.

Hoe registreert Domeinwinkel een .co.uk domeinnaam?

Domeinwinkel is direct aangesloten bij Nominet als één van de weinige providers in Nederland. Nominet is het registry van .co.uk domeinnamen en beheert alle techniek omtrent de .co.uk registraties. Door de directe connectie met Nominet kan Domeinwinkel dus snel schakelen wat betreft je domeinregistratie. Dat heeft voordelen in het geval van problemen of noodzaak voor snelle acties.

Wil je meer weten? Bekijk dan de website van Nominet voor meer informatie over .co.uk.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .co.uk domeinnaam?

Hoe lang moet mijn domeinnaam zijn?

Een .nl domein moet minimaal drie tekens bevatten, en maximaal 63.

Welke tekens kan ik gebruiken?

Bij een .co.uk domeinregistratie mogen alleen letters en cijfers gebruikt worden. Het koppelteken (-) mag je ook gebruiken, maar deze mag niet geplaatst worden aan het begin van de domeinnaam of voor de .co.uk.

Hoe lang is de registratie-periode voor .co.uk?

Een .co.uk extensie is in jouw bezit voor een jaar. Wanneer dat jaar bijna is afgelopen stuurt Domeinwinkel je een e-mail met een factuur voor het nieuwe jaar. Op de registratiedatum wordt de .nl domeinnaam automatisch weer voor een jaar voor je verlengd. Er wordt een opzegtermijn van een maand gehanteerd.

Krijg ik e-mail bij mijn .co.uk domeinnaam registratie?

Je kan e-mail ontvangen met een losse .co.uk domeinnaam, maar geen e-mail versturen. Bij domeinwinkel is het doorsturen van e-mail en je domeinnaam naar een andere URL of e-mailadres volledig gratis en inbegrepen in het bedrag dat je betaalt voor je .co.uk domein. Wil je ook mail kunnen versturen vanuit je .co.uk domein? Bestel dan een webhostingpakket bij je bestelling.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .co.uk domeinnaam?

De kosten van .co.uk domeinnamen zijn te vinden op de domeinnaampagina. We hanteren geen aansluit- of overstapkosten. Hoeveel je betaalt voor het hostingpakket verschilt en hangt af van welk pakket je kiest. Heb je veel domeinnamen? Dan kunnen we je een scherpere prijs bieden binnen ons reseller plan.

Hoe verhuis ik een .co.uk domeinnaam?

Vraag de verhuiscode van je domeinnaam op bij je huidige provider (je provider is verplicht dit binnen 5 dagen aan je toe te sturen). LET OP! dit is niet vereist om je aanvraag te kunnen doen. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam. Voeg de .co.uk domeinnaam toe door op de verhuizen button naast de juiste extensie te klikken. Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen. Heb je nog geen verhuiscode ontvangen dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting". Je kan de verhuiscode ook sturen naar info@domeinwinkel.nl dan verzorgen wij de verhuizing voor je. Hoelang duurt het voordat een .co.uk domeinnaam is verhuisd? Je huidige provider moet verplicht binnen 5 dagen de verhuiscode van de .co.uk domeinnaam naar je toe sturen volgens de reglementen van SIDN. Wanneer je de verhuiscode naar ons stuurt wordt je domeinnaam direct door ons verhuisd.

Is mijn .co.uk domein wel veilig?

Domeinwinkel is al meer dan 10 jaar directe partner van SIDN waardoor de kwaliteit en veiligheid van jou .co.uk domeinnaam gegarandeerd kan worden. Als directe partner van SIDN voeren wij alle Nederlandse domeinregistraties direct uit bij SIDN zodat we snel en veilig kunnen handelen.

Hoe pas ik de domeinhouder van een .co.uk domein aan?

Wanneer je de gegevens van een domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

  1. Login op je Domeinwinkel account
  2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting"
  3. Ga naar de .co.uk domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
  4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
  5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
  6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren

Mag iedereen een .co.uk registeren?

Ja, iedereen mag een .es domeinnaam registeren, hier zijn geen beperkingen op.

Hoe kan ik mijn .co.uk domein uit quarantaine halen?

Wanneer je je domeinnaam hebt opgezegd wordt de .es domeinnaam door SIDN in quarantaine gezet voor 30 dagen. Daarna wordt hij weer vrijgegeven op de markt en kan hij geclaimd worden door iedereen. In deze periode is het mogelijk om je domeinnaam uit quarantaine te halen, maar hier is een bedrag van €25 aan verbonden.

Hoeveel .co.uk domeinnamen kan ik registreren?

Er zit geen limiet aan het aantal domeinnamen dat je kan registeren. Hoe meer domeinnamen je registreert, des te meer hosting je krijgt bij Domeinwinkel. Als reseller krijg je vanaf 20 domeinnamen een interessante korting.

Wie/wat is Nominet?

Nominet .co.uk registry

Nominet is de registry van alle .co.uk en .uk domeinnamen, om een .co.uk of .uk domeinnaam te registreren moet een ISP (Domeinwinkel) aangesloten zijn bij Nominet. Domeinwinkel is aangesloten als registrar bij Nominet.

Domeinwinkel partners