.it

.IT domeinnaam registreren

€9,95 €19,95 *

Jouw .it domeinnaam vastleggen voor je vereniging, bedrijf of project? Wacht dan niet langer en registreer jouw eigen .it domeinnaam bij Domeinwinkel. Je kunt tevens gratis doorsturen naar een URL en e-mail.

Doe de domeincheck en zie meteen of je .it domein vrij is!

www.

.it. is de standaard extensie van Italië. Voor iemand die zich wil gaan richten op een Italiaanse doelgroep, een Italiaans bedrijf heeft of iemand die zich in de toekomst in Italië wil gaan vestigen kan een .it domeinnaam zeer interessant zijn. Daarnaast biedt het ook andere mogelijkheden, denk bijvoorbeeld aan het gebruiken van de .it extensie als afkorting voor Information Technology (IT), of letterlijk als het Engelse woord it. Genoeg creatieve mogelijkheden!

.it domeinnaam registreren

Op welke manier kan ik een .it domeinnaam registreren?

Waarschijnlijk heb je al een .it domeinnaam in gedachten om te registreren. Met behulp van onze domeincheck kan je controleren of je favoriete .it domeinnaam nog beschikbaar is. Is je domeinnaam beschikbaar dan selecteer je de .it extensie en kies vervolgens je hostingpakket indien je een website wil maken bij je .it domein.

Hoe lang duurt een .it domeinregistratie?

Het registreren van een .it domeinnaam is binnen enkele minuten afgerond. Nadat wij de betaling hebben ontvangen kan je gelijk aan de slag met je nieuwe .it registratie.

Wat zijn belangrijke zaken om op te letten bij het registreren van een .it domeinaam?

Wat zijn de regels voor de lengte van de domeinnaam?

Een .it domein moet minstens drie tekens en maximaal 63 tekens.

Welke tekens mogen gebruikt worden?

Bij een .it extensie is het belangrijk om te weten dat je alleen gebruik mag maken van letters en cijfers. Het is ook toegestaan om het koppelteken (-) te gebruiken, alleen niet aan het begin van de extensie of voor de .it. Ook mogen de volgende tekens gebruikt worden in een .it domeinnaam à, â, ä, è, é, ê, ë, ì, î, ï, ò, ô, ö, ß, ù, û, ü, æ, œ, ç, ÿ.

Welke gegevens zijn vereist bij registratie van een .it domeinnaam?

Bij de registratie van een .it domeinnaam worden een aantal extra gegevens gevraagd die nodig zijn om de domeinnaam te kunnen registreren. Hieronder vind je een lijst van de extra informatie die nodig is voor het registreren van een .it domeinnnaam. Deze gegevens dien je na je registratie handmatig door te geven aan Domeinwinkel.

Wat is de duur van de registratie van je .it extensie?

De registratie-periode voor je .it extensie is een jaar. Op de datum van registratie wordt je .it extensie automatisch verlengd met een jaar: je hoeft hier verder niets voor te doen. Vlak voor het einde van dat jaar ontvang je van ons een e-mail met de factuur voor het nieuwe jaar. Voor verlenging van je .it domeinnaam hoef je niet opnieuw gegevens door te geven en wordt je domeinnaam vanzelf verlengd.

Zit e-mail inbegrepen bij mijn .it extensie registratie?

Je kunt gewoon e-mail ontvangen bij een losse .it. domeinnaam. Het doorsturen van e-mail en je domeinnaam naar een andere URL of e-mailadres is bij ons volledig inbegrepen in de prijs. Het is echter niet mogelijk om e-mails te versturen. Als je ook e-mails wilt kunnen versturen vanuit je .it domein zorg er dan voor dat je ook een webhostingpakket besteld.

Wat zijn de kosten van een .it domeinnaam?

Je kunt de kosten van .it domeinnamen vinden op onze domeinnaampagina. Aansluiten of overstappen is bij ons volledig gratis. De kosten voor webhosting verschillen natuurlijk en hangen volledig af van het pakket dat je kiest. Als je veel domeinnamen hebt dan kun je ook gebruikmaken van ons voordelige reseller plan.

Wat is Registro .it?

Registro.it .it registry

Registro .it is het registry voor alle .it domeinnamen. Alle aanvragen voor het registreren, bewerken of verhuzen van .it domeinnamen zal via Registro .it gaan.

Hoe kan ik een .it domein verhuizen?

Er zijn twee soorten .it domein verhuizingen: zogenaamde 'maintainers' en 'registrars'.

Om een .it domein naam van een 'maintainer' te verhuizen volg dan de volgende stappen:

 1. Ga naar het corresponderende verhuisformulier.
 2. Vul de ontbrekende gegevens in.
 3. Stuur een ondertekend kopie van dit formulier naar e-mailadres info@domeinwinkel.nl.

Om een .it domein naam van een 'registrar' te verhuizen volg dan de volgende stappen:

 1. Begin met het opvragen van de verhuiscode van je domein bij je huidige provider. Je provider is wettelijk verplicht om de code binnen 5 dagen naar je toe te sturen.
 2. Gebruik je geregistreerde domeinnaam bij de domeincheck op onze website.
 3. Voeg je .it domein toe. Dit kun je doen door op de 'verhuizen' button naast de juiste extensie te klikken.
 4. Selecteer 2. Dienst(en) kiezen en voer je verhuiscode in.
 5. Als je nog geen verhuiscode hebt ontvangen dan is het ook mogelijk om deze op een later tijdstip toe te voegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting." Het is ook mogelijk om de verhuiscode te sturen naar info@domeinwinkel.nl. Wij zullen dan zorg dragen voor de verhuizing.
 6. Hoe lang duurt het verhuizen van een .it domein?
 7. Je huidige provider verplicht om binnen 5 dagen de verhuiscode van je .it domeinnaam naar je toe te sturen. We verhuizen je .it domeinnaam zodra je de verhuiscode naar ons hebt toegestuurd.

Hoe kan ik de domeinhouder aanpassen?

Als je de gegevens van een domeinnaam wilt wijzigen dan kun dit via je Domeinwinkel account doen. Volg hiervoor de volgende stappen:

 1. Login op je account
 2. Ga naar "Domeinen & webhosting"
 3. Navigeer naar je .it domeinnaam
 4. Selecteer de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
 5. Selecteer de juiste domeinhouder in het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
 6. Om de wijziging door te voeren hoef je alleen nog maar op "opslaan" te klikken

Kan iedereen een .it domein registeren?

Iedereen kan vrij een .IT domeinnaam registreren. Wel zijn er andere regels voor een persoon uit Italië of buiten Italië. Wanneer je een inwoner van Italië bent dien je aan meer eisen te voldoen en moet je meer informatie doorgeven voor de registratie van een .it domein. Woon je buiten de EU dan zal je ook een Trustee af moeten nemen voor je domeinnaam. Binnen Europa hoeft dit niet.

Hoeveel domeinnamen mag ik registreren?

Er is geen limiet aan het aantal domeinen dat je kunt registeren. Vanaf 20 domeinnamen kun je bij Domeinwinkel een aantrekkelijke reseller-korting krijgen.

Domeinwinkel partners