Wordpress downloaden? Weet waar je op let!

Wil je Wordpress veilig downloaden? Dan ben je bij Domeinwinkel aan het goede adres. Al onze Wordpress sites zijn veilig en snel in 1 klik te installeren bij een hosting pakket van Domeinwinkel!

Lees hieronder waarom het zo belangrijk is om Wordpress juist te downloaden en hoe je dit doet!

www.

Wordpress is een van de grootste CMS systemen ter wereld voor het onderhouden van websites. De populariteit is grotendeels te danken aan het feit dat Wordpress in de basis een open source systeem is wat gratis gebruikt kan worden.

Waar je op moet letten bij het downloaden van Wordpress en waar je het kan downloaden vind je hier!

Waar is Wordpress te downloaden?

Pakweg zijn er twee verschillende versies tussen Wordpress te onderkennen. De Wordpress.com versie en de Wordpress.org versie. Op een andere pagina hebben we een uitgebreider overzicht gemaakt van de verschillen tussen de .com en .org versies, maar kortweg komt het op het volgende neer:

  • Wordpress.com

Website waar je op een subdomein van Wordpress.com jouw website kan hosten. De link wordt dan websitenaam.wordpress.com . Het voordeel van deze optie is dat het geheel gratis is om een Wordpress site op te zetten, maar het nadeel is dat je geen volledig persoonlijk domein tot je beschikking hebt.

Ook zitten er flinke beperkingen op het gebruik van thema’s en plug-ins waardoor je gelimiteerd bent in de mogelijkheden van je website.

  • Wordpress.org

Dit is het officiële platform waar je de Wordpress software kunt downloaden om deze te installeren op je eigen website. Het voordeel hiervan is dat je een volledig eigen domein hebt wat een professionelere uitstraling heeft.

Verder ben je ongelimiteerd in het gebruik van thema’s en plug-ins waardoor je de site helemaal naar eigen wens in kan richten.

Het enige nadeel is dat je wel zelf de hosting en domeinregistratie moet regelen wat geld kost. Daarnaast ben je zelf verantwoordelijk voor het up to date houden van thema’s en plug-ins om de beveiliging te waarborgen.

Nederlandse Wordpress downloaden

Naast een internationale Engelse versie wordt Wordpress ook uitgebracht in een groot aantal andere talen. Er zijn op dit moment maar liefst 163 onderkende landen/talen waarvan er 68 talen volledig vertaald zijn binnen Wordpress. Voor de overige landen varieert het percentage vertaalde content.

Voor Nederland is er een 100% Nederlandse vertaling beschikbaar en deze is ook probleemloos te downloaden vanaf de officiële Wordpress.org website als taalpakket.

Waar moet je op letten bij het downloaden van Wordpress?

Let er bij het downloaden van Wordpress op dat je de software download van de officiële site. Wanneer je het uit onofficiële bron verkrijgt is er kans dat er aan de software gerommeld is en de veiligheid daardoor niet gegarandeerd kan worden.

Ook is het belangrijk dat je de laatste versie van Wordpress download. Vanwege constante ontwikkelingen op het gebied van veiligheid, stabiliteit en gebruikersinterface verschijnt er zeer regelmatig een nieuwe versie van Wordpress. Het is dan ook belangrijk dat je altijd de laatste stabiele versie installeert.

Tenslotte is het belangrijk dat je de Wordpress file na het downloaden op de juiste manier installeert. Doe je dit niet, dan loop je het risico dat het CMS niet optimaal of misschien zelfs helemaal niet meer werkt.

Zorgeloze Wordpress via Domeinwinkel

Wil je probleemloos met Wordpress werken? Dan is de 1-klik installatie van Domeinwinkel ideaal! Je hoeft Wordpress dan niet meer zelf te downloaden en te installeren, maar doet dit eenvoudig in enkele minuten via ons ingebouwde administratiepaneel.

Je profiteert dan tegelijkertijd van supersnelle Wordpress hosting van Domeinwinkel waardoor jouw Wordpress website profiteert van ongekend hoge snelheid!

Combineer dat met onze optimale veiligheid en regelmatige back-ups en jij weet zeker dat je bij Domeinwinkel goed zit!

Domeinwinkel partners