.be

.BE domeinnaam registreren

€6,95 €13,95 *

Wil je een .be domeinnaam registreren voor jouw website? Check hieronder snel of jouw gewenste .be domeinnaam nog vrij is voor registratie!

www.

Alles over .be domeinnaam registreren

De populairste extensie van onze zuiderburen is zonder twijfel de .be domeinnaam. Wanneer je al een Nederlandse domeinnaam hebt maar ook actief bent of wil zijn in België, is het ook interessant om een .be domeinnaam te registreren. Belgische inwoners openen namelijk sneller een .be domeinnaam dan een .nl domein, aangezien een Belgische domeinnaam meer vertrouwen uitstraalt. Daarnaast geeft Google .be domeinen voorrang in Belgische rankings aangezien .be behoort tot de "Country Code Top Level Domains (ccTLD)". De extensie is daarmee direct gekoppeld aan België en zal daarom beter scoren in België dan in andere landen.

.be domeinnaam registreren

Hoe kan ik een .be domeinnaam registreren?

Je .be domeinnaam registreren gaat als volgt. Allereerst controleer je bovenaan deze pagina of je gewenste domeinnaam beschikbaar is. Mocht jouw .be domein niet meer vrij zijn omdat de domeinnaam al is bezet door iemand anders, dan kan je een andere .be domeinnaam checken. Het is mogelijk om cijfers en een koppelteken toe te voegen bij je domeincheck zodat je meer opties hebt.

Wanneer je een domeinnaam hebt gekozen, is het kiezen van een hostingpakket de volgende stap. Je hebt (managed) hosting nodig om jouw .be domein in gebruik te nemen voor e-mail of een website of webshop. Informatie en prijzen over webhosting kun je terugvinden op onze hosting pagina.

Waar je bij een .be domeinnaam registreren op moet letten, is dat je de juiste gegevens invult. Een domeinnaam moet op jouw naam staan, en mag niet op naam van je registrar of reseller gezet worden. Mochten de gegevens van je .be domeinnaam niet juist zijn, dan kan je een bericht ontvangen van DNS Belgium om de gegevens aan te passen. Het aanpassen van de domeinhoudergegevens van een .be domein kost geld, let er dus op dat je de juiste gegevens gebruikt.

Wat zijn de regels voor een .be domeinnaam registreren?

Je kunt niet iedere .be domeinnaam gebruiken. Zo zijn er enkele regels waaraan een geldige domeinnaam moet voldoen. Zo mag een .be domeinnaam alleen uit letters, cijfers en/of een liggend streepje bestaan. Daarnaast moet .be domein minimaal 3 en maximaal 63 letters bevatten. Ook mag de gekozen domeinnaam niet in strijd zijn met de openbare orde of de in de huidige samenleving gangbare zeden. Als je een .be domeinnaam wilt registreren die niet voldoet aan deze eisen, dan zullen wij bij de registratie vermelden dat de .be domeinnaam niet kan worden gebruikt.

Wie registreert mijn .be domeinnaam?

Jouw .be domein wordt technisch beheerd door DNS Belgium. Dit is de overkoepelende organisatie die alle .be domeinnamen ter wereld beheerd. Domeinwinkel is direct als registrar aangesloten bij DNS Belgium en kan daarom direct schakelen tussen haar klanten en DNS Belgium. Jouw .be domeinnamen staan dus altijd veilig in beheer bij Domeinwinkel en door de directe link kunnen we ook rechtstreeks schakelen met DNS Belgium mocht het nodig zijn.

Zie hieronder de campagne van DNS Belgium voor de registratie van een .be domeinnaam.

Hoe verhuis ik mijn .be domeinnaam?

Om een .be domeinnaam te verhuizen, volg je de stappen die je kunt vinden op de domeinextensie pagina. Als toevoeging op deze stappen, krijg je een e-mail van DNS.be, welke bevestigd moet worden. Dit moet binnen 7 dagen gebeuren. Doe je dit niet, dan krijg je een nieuwe e-mail, welke je moet bevestigen per fax.

Hoelang duurt het voordat een .be domeinnaam is verhuisd?

Wanneer de verhuiscode is gebruikt voor de verhuizing, wordt het domein direct verhuisd. De verhuiscode wordt bij .be domeinnamen direct naar het e-mailadres van de domeinhouder verstuurd. Daarmee kan de .be domeinnaam real-time verhuisd worden bij de nieuwe provider.

Kan ik mijn .be domein uit quarantaine halen?

Nadat je je domein hebt verwijderd heb je nog 40 dagen bedenktijd. Je domein wordt eerst in quarantaine gezet, en in deze periode is het nog mogelijk om je domein te herstellen. Dit kost €25. Wanneer je niets doet tijdens de quarantaine wordt het domein verwijderd en kan dus iedereen de .be domeinnaam na 40 dagen weer claimen.

.be domeinnaam registraties

Hoeveel .be domeinnamen zijn er geregistreerd?

Er zijn momenteel meer dan 1,5 miljoen .be domeinregistraties ter wereld. Het grootste gedeelte daarvan is uiteraard geregistreerd in België en Nederland. Hieronder zie je de ontwikkeling van de .be domeinnaam in de afgelopen jaren. Momenteel stagneert de nieuwe registratie van .be domeinen een beetje omdat de online markt in België zich niet heel snel ontwikkelt.

.be domeinnaam registreren bij Domeinwinkel

Snel, eenvoudig én goedkoop je .be domeinnaam registreren? Dan ben je op het juiste adres bij Domeinwinkel. Profiteer van onze introductiekortingen en registreer een .be domeinnaam al voor € 4,95 (ex. BTW). Hierna betaal je de scherpe standaardprijs voor je .be domeinnaam, maar daar zijn we altijd transparant in. Bij Domeinwinkel kun je gratis je .be domeinnaam doorsturen naar een URL en e-mail. Wil je meteen aan de slag met je .be domeinnaam? Start dan met hosting van Domeinwinkel: bewezen de snelste hosting van Nederland! Zo kun je bij ons o.a. WordPress hosting afnemen.

Hulp nodig bij je be. domeinnaam registratie of heb je nog vragen voor ons? Neem dan gerust contact op met onze helpdesk. Veel antwoorden op vragen over e-mail, domeinnamen en webhosting vind je terug in de veelgestelde vragen.

Domeinwinkel partners