.biz

.BIZ domeinnaam registreren

€25,95

Registreer nu een .BIZ domeinnaam voor jouw bedrijf of onderneming. Kijk of je ideale domein nog vrij is met de domeincheck en profiteer direct van het gratis doorsturen naar een URL en e-mail!

www.

De .biz extensie is ideaal voor bedrijven, aangezien Biz de fonetische afkorting van business is. Een .biz domeinnaam is sinds 2001 te registreren en is een goede optie wanneer bijvoorbeeld .nl of .com niet meer beschikbaar is, maar je wel een zakelijk karakter aan je domein wilt geven.

Hoe registreer ik een .biz domeinnaam?

Kies een geschikte domeinnaam voor jouw bedrijf en doe de domeincheck. Is jouw .biz domeinnaam nog beschikbaar? Klik dan op de groene knop met ".biz". Daarna kun je nog een webhostingpakket kiezen en verschillende exrta's, zoals een SSL-certificaat of 24/7 support. Na de betaling gaan wij aan de slag voor je en duurt het nog maximaal 4 uur voordat je .biz domeinnaam online is.

Is een .biz domeinnaam een goed alternatief voor .com?

Jazeker! .com staat voor Company en een mooi alternatief is .biz voor Business. Het onderstaande filmpje legt perfect uit hoe dit kan werken voor je.

Hoe lang duurt het om een .biz domein te registreren?

Een .biz registreren duurt maar een paar seconden. Daarna kan het nog maximaal 4 uur duren voordat je .biz domeinnaam online beschikbaar is. Daarna kun je dus aan de slag met je nieuwe website.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .biz domeinnaam?

Hoe lang moet mijn .biz domein zijn?

Een .biz domeinnaam moet minimaal drie letters bevatten en maximaal 63.

Welke tekens kan ik gebruiken?

In de domeinnaam mogen alleen letters en cijfers voorkomen. Het koppelteken (-) mag je ook gebruiken, maar deze mag niet geplaatst worden aan het begin van de domeinnaam of voor de .biz.

Voor .biz domeinnamen mogen alleen door IDN goedgekeurde talen worden gebruikt. Bepaalde talen bevatten tekens die niet voorkomen in de American Standard Code for Information Interchange, oftewel het standaard alfabet. De volgende talen die vreemde tekens bevatten kunnen gebruikt worden bij een .biz domein:

Hoe lang is de registratie-periode van een .biz domein?

Een .biz extensie wordt voor een jaar geregistreerd. Een maand voordat je domein wordt verlengd krijg je de factuur voor de jaarlijkse verlenging van de domeinnaam. Je kan ook een .biz registreren voor de duur van 5 jaar, daarmee reserveer je de domeinnaam en zorgt Domeinwinkel er jaarlijks voor dat je domeinnaam verlengd wordt. Voordeel hiervan is dat jouw .biz domein goedkoper is doordat je deze voor een langere periode vastlegt.

Krijg ik ook een .biz emailadres?

Nee, bij een .biz domein is geen emailadres inbegrepen. Bij een .biz domeinnaam heb je wel de optie om je mail door te laten sturen naar een alternatief emailadres. Met een hostingpakket kan je wel direct e-mail versturen vanaf je domeinnaam. Afhankelijk van je hostingpakket krijg je minimaal 1 e-mailadres @jouwdomeinnaam.biz.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .biz domeinnaam?

Kijk voor de prijs van een .biz domeinnaam in het domeinnaam overzicht. Of er nog extra kosten aan zijn verbonden hangt er van af of je ook een hostingpakket hebt. Wij hanteren geen aansluit- of overstapkosten.

Hoe verhuis ik een .biz domein?

 1. Vraag de verhuiscode van je .biz domeinnaam op bij je huidige provider (je provider is verplicht dit binnen 5 dagen aan je toe te sturen).
 2. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam.
 3. Voeg de .biz domeinnaam toe door op de verhuizen button naast de juiste extensie te klikken.
 4. Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen.
 5. Heb je nog geen verhuiscode ontvangen dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting". Je kan de verhuiscode ook sturen naar info@domeinwinkel.nl dan verzorgen wij de verhuizing voor je.
 6. Wanneer de verhuizing is aangevraagd wordt er een e-mail verzonden naar de domeinhouder/eigenaar van de domeinnaam zoals terug te vinden in de WHOIS. Deze e-mail moet bevestigd worden. Daarna krijgt het contactpersoon ook nog een e-mail van de oude registrar. Deze e-mail hoeft alleen beantwoord te worden als de verhuizing toch tegengehouden moet worden. Als er niets met de e-mail wordt gedaan, wordt de verhuizing na vijf dagen automatisch doorgevoerd.

Let op! Een .biz domein mag geen REGISTRAR-LOCK of HOLD-status hebben, anders kan het domein niet verhuisd worden. Mocht je domein toch een gelockte status hebben, dan kun je contact opnemen met je huidige registrar om dit te laten veranderen. Klik hier om te checken in WHOIS of je domein gelockt is.

Hoelang duurt het voordat een .biz domeinnaam is verhuisd?

Het verhuizen van .biz domeinnamen neemt doorgaans vijf tot tien dagen in beslag. Het kan vijf dagen duren voordat de verhuiscode wordt gegeven, en daarna kan het nog vijf dagen duren voordat er toestemming wordt gegeven om het domein te verhuizen.

Hoe wijzig ik de domeinhouder van mijn .biz domein?

Wanneer je de gegevens van .biz domeinnamen wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

 1. Login op je Domeinwinkel account
 2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting"
 3. Ga naar de .biz domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
 4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
 5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
 6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren

Mag iedereen een .biz registeren?

Nee, niet iedereen kan een .biz registreren. Een .biz domeinnaam kan alleen geregistreerd worden door een commercieel bedrijf. De .biz extensie is specifiek gericht op handel, en kan dus ook alleen gebruikt worden door personen of bedrijven die goederen of diensten verhandelen.

Kan ik mijn .biz domeinnaam herstellen?

Ja hoor, dat is mogelijk. Wanneer je domein is verwijderd, komt hij eerst in de Redemption Grace Period (RGP) te staan voor 30 dagen. Daarna gaat hij pas officieel een verwijderingstraject in dat ook nog even kan duren. Tijdens de RGP kunnen we je .biz domeinnaam nog voor je herstellen, daarna niet meer. Aan het herstellen van een .biz domeinnaam zijn kosten verbonden.

Hoeveel .biz domeinnamen kan ik registreren?

Er is geen maximum aan het aantal .biz domeinnamen dat geregistreerd kan worden.

Domeinwinkel partners