.cc

.CC domeinnaam registreren

€32,95

Wil je een .cc domeinnaam registreren voor jouw website? Check hieronder snel of jouw ideale .cc domeinnaam nog vrij is voor registratie!

www.

Een domein dat je stiekem best vaak ziet is het .cc domein. Deze domeinnamen zijn een alternatief voor de .com domeinnamen en het is voor iedereen mogelijk om deze domeinnamen te registreren.

Bij Domeinwinkel is het binnen enkele klikken mogelijk om een .cc domein te registreren.

Waar komt het .cc domein vandaan?

Het .cc domein komt oorspronkelijk van de cocoseilanden af. De cocoseilanden liggen ten zuidwesten van Java. De extensie zelf is nooit populair geweest op de cocoseilanden zelf aangezien er minder dan 600 mensen op de eilanden wonen en internet dan ook niet heel veel gebruikt wordt.

De .cc wordt momenteel met name door creatieve geesten gebruikt als alternatieve extensie. Inmiddels is de extensie wel steeds breder geaccepteerd en wordt hij langzaam als alternatief voor .com gezien.

Hoe kan ik een .cc domeinnaam registreren?

Als eerste dien je jouw gewenste domeinnaam bovenaan deze pagina te checken of deze nog vrij is. Mocht het gewenste domein al bezet zijn, dan kan je een andere domeinnaam overwegen of gebruik maken van bijvoorbeeld koppeltekens tussen de verschillende woorden.

Een .cc domeinnaam moet bestaat uit minimaal 2 en maximaal 63 letters (a-z) en cijfers (0-9). Verder mag je gebruik maken van een koppelteken, maar niet aan het begin en aan het eind van de .cc domeinnaam.

Na het selecteren van de domeinnaam kan je een hosting pakket selecteren. Dit hosting pakket heb je nodig om je website daadwerkelijk benaderbaar te maken of wanneer je gebruik wil maken van e-mail via het betreffende domein. Informatie en prijzen over hosting kan je terugvinden op onze hostingpagina.

Hoe lang duurt het om een .cc domeinnaam te registreren?

Het registeren van een .cc domein kost slechts enkele minuten. Nadat je het domein geregistreerd hebt kost het ons maximaal 4 uur om jouw .cc domein klaar te zetten zodat je de site kan opzetten.

Zitten er regels aan een .cc domeinnaam?

Hoe lang moet mijn domeinnaam zijn?

Een .cc domeinnaam moet bestaat uit minimaal 2 en maximaal 63 letters (a-z) en cijfers (0-9). Verder mag je gebruik maken van een koppelteken, maar niet aan het begin en aan het eind van de .cc domeinnaam.

Welke tekens kan ik gebruiken?

Een .cc domeinnaam mag net als alle andere extensies enkel letters, cijfers en koppeltekens bevatten. Het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde van de domeinnaam geplaatst worden.

Hoe lang is de registratie-periode van een .cc domeinnaam?

Een .cc domein wordt voor een jaar geregistreerd. Na dat jaar krijg je een factuur voor het jaar daarna. Mocht je je .cc domein op willen zeggen, dan moet dit uiterlijk een maand voordat het geregistreerde jaar afloopt. Daarna wordt de domeinnaam namelijk automatisch voor je verlengd voor een nieuwe periode van een jaar.

Wie registreert mijn .cc domeinnaam?

Jouw .cc domein wordt technisch beheerd door Verisign. Dit is de overkoepelende organisatie die alle .cc domeinnamen ter wereld beheert.

Domeinwinkel is direct als registrar aangesloten bij Verisign en kan daarom direct schakelen tussen haar klanten en Verisign. Jouw .cc domeinnamen staan dus altijd veilig in beheer bij Domeinwinkel en door de directe link kunnen we ook direct schakelen met Verisign mocht het nodig zijn.

Krijg ik ook een .cc e-mailadres?

Een .cc email adres zit niet standaard meegeleverd bij een domein. Wanneer je wilt mailen via een .cc email adres moet je ook een webhostingpakket afnemen.

Het is zonder hosting wel mogelijk om je mail door te sturen naar een url of een e-mailadres, want je kunt gebruik maken van de gratis Domeinwinkel forwarder. Je kan daarmee dus wel e-mail ontvangen via je .cc domeinnaam, maar wanneer je e-mails wilt versturen vanaf je .cc domein moet je ook beschikken over een hosting pakket.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .cc domein?

Hoeveel je betaalt voor .cc domeinnamen kun je vinden op de domeinextensiepagina. De kosten voor hosting verschillen per pakket afhankelijk van je wensen met betrekking tot e-mailopslag en webruimte.

Mag iedereen een .cc registeren?

Een .cc domeinnaam is door iedereen te registreren. Er zitten geen voorwaarden aan de partij die een .cc registreert.

Hoeveel .cc domeinnamen kan ik registreren?

Er bestaat geen limiet aan het aantal .cc domeinnamen dat iemand kan registreren.

Domeinwinkel partners