.es

.ES domeinnaam registreren

€11,95 €19,95 *

Wil je graag jouw favoriete .es domeinnaam registreren voor je eigen bedrijf, vereniging of project? Registreer dan snel een .es domein bij Domeinwinkel. Je kunt dan ook gratis doorsturen naar een URL en e-mail.

Doe nu de domeincheck en kijk of jouw .es domein nog beschikbaar is!

www.

De .es extensie komt uit Spanje, waarbij .es staat voor España. De populairste extensie in dit Zuid-Europese land maakt de .es extensie een goede keus voor de website die zich richt op een Spaanse doelgroep, een Spaans thema heeft of zichzelf simpelweg met Spanje wil associëren. Denk er ook aan de .es extensie te registreren als je de toekomst van plan bent om de Spaanse markt te benaderen.

.es domeinnaam registreren

Hoe werkt de registratie van een .es domeinnaam?

Je begint met het kiezen van een domeinnaam. Met de domeincheck kijk je of je .es domeinnaam beschikbaar is. Als je favoriete domeinnaam niet beschikbaar is dan kan je een koppelteken toevoegen om te kijken of je domeinnaam dan wel beschikbaar is. Is jouw .es domeinnaam nog beschikbaar? Als je een domeinnaam hebt gekozen dat beschikbaar is, hoef je alleen de .es extensie en je hostingpakket te selecteren. Vervolgens kan je binnen vijf uur starten met je website en e-mail.

Hoe veel tijd neemt een .es registratie in beslag?

De registratie van een .es domeinnaam duurt slechts enkele seconden. Op het moment dat wij de betaling hebben ontvangen wordt de .es domeinnaam geregistreerd. Daarna gaan wij nog even aan de slag om alles te regelen, en binnen 5 uur staat alles voor je klaar online.

Wat zijn de uitzonderingen bij het kiezen van een .es domeinnaam?

Hoe lang moet mijn domeinnaam zijn?

Een .es domein moet minimaal drie tekens bevatten, en maximaal 63.

Welke tekens kan ik gebruiken?

Bij een .es domeinregistratie mogen alleen letters en cijfers gebruikt worden. Het koppelteken (-) mag je ook gebruiken, maar deze mag niet geplaatst worden aan het begin van de domeinnaam of voor de .es. De volgende karakters zijn ook mogelijk in de registratie van een .es domeinnaam: á, à, é, è, í, ï, ó, ò, ú, ü, ñ, ç and l·l.

Hoe lang is mijn .es registratie geldig?

Een .es extensie is een jaar in je bezit. Wanneer het jaar bijna voorbij is stuurt Domeinwinkel je een e-mail met de factuur voor het nieuwe jaar. Op de registratiedatum wordt de .es domeinnaam automatisch weer voor een jaar voor je verlengd. De opzegtermijn bedraagt een maand.

Krijg ik e-mail bij mijn .es domeinnaam registratie?

Ja, je kan mail ontvangen bij een .es domeinregistratie maar niet versturen. Bij Domeinwinkel is het doorsturen van e-mail en je domeinnaam naar een andere URL of e-mailadres gratis en volledig inbegrepen in het bedrag dat je betaalt voor je .es domein. Wil je ook mail kunnen versturen vanuit je .es domein? Bestel dan een aanvullend webhostingpakket bij je nieuwe domeinnaam.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .es domeinnaam?

De kosten van .es domeinnamen zijn terug te vinden op de domeinnaampagina. We hanteren geen aansluit- of overstapkosten. Prijzen voor een hostingpakket verschillen per webhostingpakket. Heb je veel domeinnamen? Dan kunnen we je een scherpere prijs bieden binnen ons reseller plan.

Hoe verhuis ik een .es domeinnaam?

  1. Voor het verhuizen van een domeinnaam moet de beheerder van de domeinnaam toestemming geven via mail. De registratie is voltooid op het moment dat de beheerder toestemming heeft gegeven.
  2. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam.
  3. Voeg de .es domeinnaam toe door op de verhuizen button naast de juiste extensie te klikken.
  4. Voor hulp met de verhuizing van een domeinnaam kan je ook contact opnemen met Domeinwinkel.

Hoelang duurt het voordat een .es domeinnaam is verhuisd?

De beheerder van de .es domeinnaam heeft tien dagen de tijd om te reageren op het verzoek van verhuizing. Als dit is gedaan dan wordt de verhuizing binnen één werkdag afgerond.

Hoe pas ik de domeinhouder van een .es domein aan?

Wanneer je de gegevens van een domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

  1. Login op je Domeinwinkel account
  2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting"
  3. Ga naar de .es domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
  4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
  5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
  6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren

Mag iedereen een .es registeren?

Ja, iedereen mag een .es domeinnaam registeren, hier zitten geen beperkingen op.

Hoeveel domeinnamen kan ik registreren?

Er zit geen limiet aan het aantal domeinnamen dat je kan registeren. Als reseller krijg je vanaf 20 .es domeinnamen een interessante korting.

Kan ik mijn .es domeinnaam nog herstellen als ik hem opgezegd heb?

Als je domeinnaam opgezegd is wordt deze in quarantaine geplaatst totdat de domeinnaam weer vrijkomt voor registratie. Tijden de quarantaine periode kan je jouw domeinnaam wel alsnog herstellen. Hier zijn wel kosten van €40 aan verbonden.

Wat/wie is Dominios?

Dominios .es registry

Dominios is de Spaanse organisatie die de .es extensie beheert. Als je dus een .es domeinnaam registreert bij Domeinwinkel dan wordt deze in eerste instantie door Dominios aangemaakt en worden aanpassingen voor jouw .es domeinnaam doorgevoerd bij het registry.

Domeinwinkel partners