.fr

.FR domeinnaam registreren

€9,95 €17,95 *

Spreek vanaf nu ook je Franse bezoekers aan en registreer een .FR extensie bij Domeinwinkel ! Binnen een paar minuten is je domeinnaam geregistreerd en kan je aan de slag.

Check of je ideale .FR domeinnaam nog vrij is en registreer direct.

www.

Frankrijk, het land van de wijn, het stokbrood, en de .fr domeinnaam. Inmiddels zijn er meer dan 2.5 miljoen Franse domeinnamen geregistreerd. Franse domeinnamen zijn ideaal wanneer je bezoekers en klanten hebt uit Frankrijk en zelf als bedrijf erg actief bent in Frankrijk.

.fr domeinnaam registreren

Hoe registreer ik een .fr domeinnaam?

De eerste stap bij het registreren van een .fr extensie, is het kiezen van jouw ideale naam die je wilt gebruiken. Voor een Franse extensie mogen letters, cijfers en koppeltekens worden gebruikt. Doe de domeincheck om te controleren of jouw .fr domeinnaam nog beschikbaar is. Na het kiezen van een domeinnaam, kan ook nog de keuze gemaakt worden voor een bepaald hostingpakket. Er zijn meerdere opties, dus er is altijd een pakket dat bij jou past. na de bestelling regelen wij de rest en zorgen we ervoor dat je .fr domein zo snel mogelijk online komt.

Voordat een .fr domein geregistreerd wordt, moeten de nameservers goed zijn ingesteld. Uiteraard zorgt Domeinwinkel daarvoor.

Hoe lang duurt het om .fr domeinnamen te registreren?

Normaal gezien wordt een registratie direct geregeld, maar in een uitzonderlijk geval kan het 30 minuten tot 48 uur duren. Nadat er is betaald wordt er door ons nog het een en ander geregeld, dit kan maximaal 4 uur duren.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .fr domeinnaam?

Hoe lang moet mijn .fr domeinnaam zijn?

Een .fr moet minimaal 3 letters bevatten, en maximaal 63.

Welke tekens kan ik gebruiken?

Een .fr domeinnaam kan alleen letters, cijfers en koppeltekens bevatten. Het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde van de domeinnaam geplaatst worden.

Hoe lang is de registratie-periode van een .fr extensie?

.FR domeinnamen wordt voor een jaar geregistreerd. Tijdens de registratieperiode heb je altijd de optie om verder te gaan met de domeinnaam en hosting of iets te wijzigen. Na 11 maanden krijg je van ons een factuur met de kosten voor het komende jaar. Er wordt daarbij een opzegtermijn van een maand gehanteerd. Het domein moet dus uiterlijk een maand voor het einde van het geregistreerde jaar opgezegd worden als je deze niet wilt verlengen.

Krijg ik ook een e-mailadres bij mijn .fr?

Een e-mailadres is niet bij een domeinnaam inbegrepen, het is wel mogelijk om e-mails gratis door te laten sturen naar een ander e-mailadres. Wanneer je ook een hostingpakket neemt krijg je wel een e-mailadres en kan je dus zowel versturen als ontvangen met je .fr domeinnaam. Deze zou er als volgt uit zien: @jouwdomein.fr.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .fr?

De prijs van .fr domeinnamen is te vinden op de domeinnaampagina. Hoeveel een hostingpakket kost, hangt af van je pakketkeuze.

Hoe verhuis ik een .fr domeinnaam?

Voor het verhuizen van een .fr heb je een aantal gegevens nodig, namelijk de domeinnaam, de gegevens van de huidige en de nieuwe eigenaar en indien nodig de Trustee Service. Als de Trustee Service niet nodig is, moeten de volgende gegevens doorgegeven worden: geboortedatum, geboorteland in de vorm van een landcode, geboorteplaats (indien je in Frankrijk bent geboren), postcode van de geboorteplaats.

De verhuizing wordt aangevraagd door de nieuwe eigenaar van het .fr domein. Wanneer de huidige eigenaar de autorisatiecode geeft, moet de verhuizing nog geverifieerd worden door de huidige eigenaar. Dit moet binnen 8 dagen gebeuren, dan wordt de verhuizing direct doorgevoerd.

Als de huidige eigenaar niet binnen 8 dagen bevestigd, wordt de verhuizing niet automatisch doorgevoerd. Als de huidige eigenaar de verhuizing weigert, wordt de periode verlengt tot 22 dagen voordat deze alsnog wordt doorgevoerd.

 1. Vraag de verhuiscode van je .fr domeinnaam op bij je huidige provider.
 2. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam.
 3. Voeg de .fr domeinnaam toe door op de verhuizen button naast de juiste extensie te klikken.
 4. Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen.
 5. Heb je nog geen verhuiscode ontvangen dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting". Je kan de verhuiscode ook sturen naar info@domeinwinkel.nl dan verzorgen wij de verhuizing voor je.

Hoelang duurt het voordat een .fr domeinnaam is verhuisd?

De huidige eigenaar heeft 8 dagen de tijd om de verhuizing te bevestigen of weigeren. Als alles goed gaat duurt dit dus maximaal 8 dagen. Zodra de huidige eigenaar de verhuizing bevestigd, wordt de verhuizing direct doorgevoerd. Het aanvragen van de verhuiscode duurt maximaal 5 dagen. Wanneer de verhuizing is bevestigd door de huidige eigenaar, wordt het domein direct verhuisd.

Hoe pas ik een domeinhouder wijziging door voor een .fr domeinnaam?

Wanneer je de gegevens van een domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

 1. Login op je Domeinwinkel account
 2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting"
 3. Ga naar de .fr domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
 4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
 5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
 6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren

Wie beheert mijn .fr domeinnaam?

Jouw .fr domein wordt altijd beheerd door je domeinprovider. Heb je de domeinnaam bij ons geregistreerd dan beheert Domeinwinkel dus je .fr domeinnaam. Daarnaast wordt de technische registratie van alle .fr domeinnamen altijd afgehandeld door AFNIC. Dit is het registry van Frankrijk.

Wat is AFNIC?

AFNIC logo

Afnic (Association française pour le nommage Internet en coopération) is de organisatie binnen Frankrijk die de .fr extensie beheert. AFNIC beheert naast de .fr ook de andere Franse extensie .WF, .TF, .RE, .PM en .YT.

Mag iedereen een .fr registeren?

Nee, niet iedereen kan een .fr domeinnaam registreren. Het registreren van een .fr is alleen mogelijk wanneer je woonadres in Frankrijk hebt.

Ook de extensies .WF, .TF, .RE, .PM en .YT zijn beschikbaar voor inwoners van de Europese Unie en desbetreffende gebieden. Deze extensies zijn van eilanden die tot Frankrijk behoren, zoals de Franse Zuidelijke en Antarctische Gebieden (.TF) en Réunion (.RE), een eiland ten oosten van Madagascar.

Wanneer de persoon of het bedrijf zich binnen Frankrijk bevindt, zijn de volgende gegevens nodig:

Wat is een Trustee Service?

Het kan zijn dat je een .fr wilt registreren, maar niet in de Frankrijk woont. In dat geval is er de Trustee Service.

Op deze manier kunnen bedrijven en personen buiten Frankrijk wel een .fr aanvragen. De domeinnaam wordt in dit geval geregistreerd op een Frans adres van Domeinwinkel. In dit geval is Domeinwinkel de eigenaar van het domein, maar krijg jij wel alle rechten en toegang.

De Trustee Service kost bij veel providers geld, maar wordt gratis aangeboden door Domeinwinkel.

Kan ik mijn .fr domeinnaam herstellen?

FR domeinnaam lifecycle

Het kan zijn dat je je website hebt verwijderd, maar er toch spijt van hebt. Dan is het mogelijk om je domeinnaam nog te herstellen. Hier heb je 30 dagen de tijd voor. Wanneer je domeinnaam wordt verwijderd, wordt deze eerst 30 dagen in Redemption Grace Period gezet, voordat de domeinnaam voor iedereen beschikbaar wordt. Binnen deze periode is het dus nog mogelijk om je domeinnaam terug te krijgen. Het uit de Redemption Grace Period halen van een .fr kost €40.

Als je de Redemption Grace Period voorbij laat gaan, wordt je domeinnaam automatisch verwijderd en kan iedereen de domeinnaam claimen. Hierboven zie je het volledige proces uitgelegd in de afbeelding.

Hoeveel .fr domeinnamen kan ik registreren?

Er bestaat geen maximum aantal domeinnamen dat geregistreerd kan worden door een persoon. Iedereen kan dus een ongelimiteerd aantal .fr domeinnamen registreren.

Domeinwinkel partners