.net

.NET domeinnaam registreren

€13,95 €20,95 *

Zoek je een domeinnaam voor het starten van een community, netwerk of bedrijf dan is een .NET domeinnaam een prima keuze! Bij Domeinwinkel registreer je makkelijk jouw ideale .NET en breid je deze voordelig uit met een webhostingpakket.

Is jouw .NET domeinnaam nog vrij? Check het hier.

www.

Al in 1985 werd de .net extensie voor het eerst geregistreerd, de afkorting van ‘’network’’. Deze domeinnaam is dan ook erg interessant voor het opzetten van netwerken en communities, maar wordt ook vaak door bedrijven gebruikt als vervanger van de .com. Op dit moment zijn er al meer dan 13,5 miljoen .net domeinen geregistreerd, en behoort de extensie tot de Top Level Domains.

.net domeinnaam registreren

Hoe registreer ik een .net domein?

Je hebt besloten een website te beginnen. Wat je eerst zal moet doen is een .net domeinnaam bedenken die past bij je bedrijf of dienst die je aan gaat bieden. Deze kan bestaan uit letters, cijfers en koppeltekens. Dan doe je de domeincheck (boven op deze pagina) om na te kijken of je .net domein nog vrij is. Daarna kies je eventueel nog een webhostingpakket voor je website en e-mail. Uiteraard kan je ook een losse .net domeinnaam registreren.

Hoe lang duurt het om een .net domein te registreren?

Wanneer je een .net domeinnaam registreert en betaalt gaat ons systeem direct het .net domein voor je aanvragen. Dat gebeurd real-time en binnen no-time is jouw .org domein dan ook geregistreerd. Het kan na registratie nog wel maximaal 4 uur duren voordat de domeinnaam live beschikbaar is.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .net domeinnaam?

Hoe lang mag mijn .net domein zijn?

Een .net domein moet minimaal 3 letters bevatten, en maximaal 63.

Welke tekens kan ik gebruiken?

Een .net domeinnaam kan alleen letters, cijfers en koppeltekens bevatten. Het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde van de domeinnaam geplaatst worden.

Waar op gelet moet worden, is dat niet elk alfabet gebruikt kan worden bij een .net domeinextensie. Kijk in deze lijst welke talen worden ondersteund.

Hoe lang is de registratie-periode voor een .net domein?

Als je een .net domeinnaam neemt, wordt deze voor een jaar vastgelegd. Na elf maanden krijg je een factuur met de kosten voor het daaropvolgende jaar. Als je niets doet, wordt de domeinnaam automatisch voor je verlengd.

Het is ook mogelijk om de domeinnaam direct voor 5-jaar vast te leggen bij ons. Domeinwinkel zorgt er dan voor dat jouw .net domein elk jaar weer verlengd wordt en je daar geen extra kosten aan hebt. Daarnaast is het vastleggen voor 5-jaar goedkoper waardoor je minder betaalt voor jouw .net domeinnaam.

Krijg ik ook een .net e-mailadres?

Bij een .net domeinnaam zit geen e-mailadres ingebrepen. Wel kan je gratis je e-mail door laten sturen naar een ander e-mailadres. Als je toch een e-mailadres wil om te verzenden vanuit je .net domein, kan dat door de aanschaf van webhosting. Bij een hostingpakket krijg je een e-mailadres dat er als volgt uitziet: @jouwdomein.net.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .net domein?

Check de domeinnaampagina om te zien hoeveel een .net domein kost. Hoeveel je betaalt voor je hosting, hangt af van welk hostingpakket je kiest.

Hoe verhuis ik een .net domein?

 1. Vraag de verhuiscode van je .net domeinnaam op bij je huidige provider. LET OP! dit is niet vereist om je aanvraag te kunnen doen.
 2. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam.
 3. Voeg de .net domeinnaam toe door op de verhuizen button naast de juiste extensie te klikken.
 4. Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen.
 5. Heb je nog geen verhuiscode ontvangen dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting". Je kan de verhuiscode ook sturen naar info@domeinwinkel.nl dan verzorgen wij de verhuizing voor je.

Voordat de verhuizing doorgevoerd wordt, krijg je een mail van ICANN, om te bevestigen dat het juiste e-mailadres gebruikt wordt en dien je de verhuizing te bevestigen via een link. Daarna krijgt de registrar nog een e-mail om de verhuizing eventueel te weigeren. Met deze e-mail hoeft in principe niets gedaan te worden. Na 5 dagen wordt de verhuizing automatisch doorgevoerd. Alleen wanneer de laatste e-mail wordt beantwoord, kan de verhuizing gestopt worden.

Hoelang duurt het voordat een .net domeinnaam is verhuisd?

Het aanvragen van de verhuiscode duurt maximaal 5 dagen, en het bevestigen van de verhuizing duurt ook maximaal 5 dagen. In totaal kan de verhuizing dus maximaal 10 dagen duren.

Hoe pas ik de domeinhouder van een .net domeinnaam aan?

Wanneer je de gegevens van een .net domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

 1. Login op je Domeinwinkel account
 2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting"
 3. Ga naar de .net domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
 4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
 5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
 6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren

Mag iedereen een .net domeinnaam registeren?

Ja, er zijn geen restricties aan het registreren van .net domeinnamen. Iedereen ter wereld mag dus een .net domeinnaam registratie uitvoeren zonder beperkingen

Kan ik mijn .net domeinnaam herstellen?

Mocht je spijt hebben van het verwijderen van je domeinnaam, dan heb je nog 30 dagen om dit ongedaan te maken. Direct na verwijdering van je domein, wordt hij in de Redemption Grace Period geplaatst. In de RGP is het nog mogelijk om het domein te herstellen, hier zijn wel kosten aan verbonden. Na deze periode komt de domeinnaam weer vrij en kan iedereen hem claimen.

Voor het herstellen van je domeinnaam rekenen wij €150, dus denk goed na over het eventueel opzeggen van je .net domein.

Hoeveel .net domeinnamen kan ik registreren?

Je kunt zoveel .net domeinnamen registreren als je wilt. Hier zitten geen restricties aan verbonden.

Domeinwinkel partners