.org

.ORG domeinnaam registreren

€11,95 €20,95 *

Ga jij een website beheren voor een organisatie of non-profit? In dat geval is .ORG een ideale domeinextensie. Bij Domeinwinkel kan je makkelijk en voordelig een .org domeinnaam registreren en gratis doorsturen naar een andere URL of e-mail.

Check of jouw .ORG domeinnaam nog vrij is via de domeincheck!

www.

De .org extensie is populair voor organisaties, omdat de extensie hier ook symbool voor staat. De .org domeinnaam extensie werd in 1985 geïntroduceerd, en was in eerste instantie bedoeld voor (non-profit) organisaties. Tegenwoordig kan iedereen een .org domeinnaam registreren. Heb je een non-profit organisatie dan is dit absoluut DE domeinextensie die je moet kiezen.

.org domeinnaam registreren

Hoe kan ik een .org domeinnaam registreren?

Allereerst heb je een geschikte domeinnaam nodig die past bij jouw organisatie. Doe de domeincheck bovenaan deze pagina om te kijken of jouw ideale .org domeinnaam nog beschikbaar is. Als jouw ideale domeinnaam niet beschikbaar is, heb je de mogelijkheid om cijfers of een koppelteken toe te voegen en kan je alsnog de beste .org registreren. Hierna kan je ook een hostingpakket kiezen voor je website en e-mail en dan regelen wij de rest.

Hoe lang duurt het om .org domeinnamen te registreren?

Een .org domeinregistratie wordt direct verwerkt, dan is de registratie compleet. Daarna gaan wij nog even aan de slag om een aantal zaken te regelen. Het duurt maximaal 4 uur voordat je domeinnaam online is.

Wat zijn de regels bij het kiezen van een .org domeinnaam?

Hoe lang moet mijn .org domeinnaam zijn?

Een .org domeinnaam moet minimaal 3 letters bevatten en maximaal 63.

Welke tekens kan ik gebruiken?

Een .org domeinnaam kan alleen letters, cijfers en koppeltekens bevatten. Het koppelteken mag niet aan het begin of aan het einde van de .org domeinnaam geplaatst worden.

Bepaalde talen bevatten tekens die niet voorkomen in de standaard American Standard Code for Information Interchange, oftewel het standaard alfabet. De volgende talen die vreemde tekens bevatten kunnen gebruikt worden bij een .org domein:

Van het Cyrillisch alfabet kunnen de volgende talen gebruikt worden:

Hoe lang is de registratie-periode van een .org extensie?

Een .org extensie registreer je voor een jaar en wordt automatisch voor een jaar verlengd. Na 11 maanden krijg je een factuur met de kosten voor het volgende jaar. De opzegtermijn van je domeinnaam is 1 maand. Daarnaast is het ook mogelijk om een .org domeinnaam te reserveren voor een periode van 5 jaar. Je betaalt dan lagere kosten per jaar en Domeinwinkel zorgt ervoor dat je .org domein jaarlijks verlengd wordt zonder extra kosten.

Wat zijn de meeste beroemde .org domeinnamen?

Een .org domeinnaam is zoals gezegd met name interessant voor non-profit organisaties, maar ook bedrijven die en non-profit karakter uit willen dragen zouden een .org domeinnaam kunnen registreren. Hieronder vind je de 5 meest beroemde websites die een .org domeinnaam gebruiken. Zie je jouw bedrijf daar al tussen staan?

 1. Wikipedia.org
 2. Craigslist.org
 3. Wordpress.org
 4. Mozilla.org
 5. Joomla.org

Krijg ik ook een .org e-mailadres?

Er is geen e-mailadres inbegrepen bij een .org domeinnaam. Als je toch een e-mailadres wilt, kun je een hostingpakket aanschaffen, dan krijg je hem erbij. Een e-mailadres zou er als volgt uitzien: @jouwdomein.org. Als je er voor kiest om geen hosting af te nemen, kun je wel je e-mails gratis laten doorsturen naar alternatief e-mailadres, door middel van een e-mail forwarder.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .org domeinnaam?

Het tarief voor een .org domein is te vinden op de domeinnaam pagina. Hoeveel je hosting kost is afhankelijk van de keuze van je webhostingpakket.

Hoe verhuis ik .org domeinnamen?

 1. Vraag de verhuiscode van je .org domeinnaam op bij je huidige provider. LET OP! dit is niet vereist om je aanvraag te kunnen doen.
 2. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde .org domeinnamen.
 3. Voeg de .org domeinnaam toe door op de verhuizen button naast de juiste extensie te klikken.
 4. Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen.
 5. Heb je nog geen verhuiscode ontvangen dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinen & webhosting". Je kan de verhuiscode ook sturen naar info@domeinwinkel.nl dan verzorgen wij de verhuizing voor je.

Voor het verhuizen van een .org domein krijg je een e-mail van ICANN om te controleren of het e-mailadres actief is en je de verhuizing door wilt zetten. Deze e-mail moet bevestigd worden, daarna wordt de verhuizing pas in gang gezet. Daarna duurt het gemiddeld 7 dagen voordat een .org domeinnaam verhuisd wordt.

De registrar van het domein krijgt ook een e-mail om te bevestigen dat de verhuizing klopt. Als deze niet wordt beantwoord, wordt de verhuizing na 5 dagen automatisch doorgevoerd. Een .org domeinnaam kan alleen verhuisd worden wanneer het domein ouder is dan 60 dagen. Is het domein jonger, dan wordt een verhuizing automatisch geweigerd.

Hoelang duurt het voordat een .org domeinnaam is verhuisd?

Het aanvragen van de verhuiscode duurt maximaal 5 dagen. Daarna kan het nog maximaal 5 dagen duren voordat het domein is verhuisd, door de e-mails die bevestigd moeten worden.

Hoe pas ik de domeinhouder van een .org domeinnaam aan?

Wanneer je de gegevens van een .org domein wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

 1. Login op je Domeinwinkel account
 2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting"
 3. Ga naar de .org domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
 4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
 5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
 6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren

Mag iedereen een .org domeinnaam registeren?

Ja, iedereen mag .org domeinnamen registeren. Waar wel op gelet moet worden, is dat er minimaal 2- en maximaal 3 nameservers geïdentificeerd moeten zijn voor registratie van jouw .org.

Kan ik mijn .org domeinnaam herstellen?

Ja, mocht je na het verwijderen van je .org domeinnaam toch je domein willen herstellen, dan kan dit. Je domein komt eerst in de Redemption Grace Period terecht, en kan hier gedurende 30 dagen nog uitgehaald worden. Hierna wordt het domein definitief verwijderd en kan iedereen het domein weer claimen.

Er zijn kosten verbonden aan het herstellen van een domeinnaam.

Hoeveel .org domeinnamen kan ik registreren?

Er geldt geen maximaal aantal domeinnamen dat je kunt registreren. Elke persoon kan dus een .org domeinnaam registreren en de hoeveelheid is ongelimiteerd.

Domeinwinkel partners