.pt

.PT domeinnaam registreren

€43,95

Wil je graag jouw favoriete .pt domeinnaam registreren voor je eigen bedrijf, vereniging of project? Registreer dan snel een .pt domein bij Domeinwinkel. Je kunt dan ook gratis doorsturen naar een URL en e-mail.

Doe nu de domeincheck en kijk of jouw .pt domein nog beschikbaar is!

www.

De .pt domeinextensie komt uit Portugal en geeft de afkorting weer van het land. Portugese domeinnamen kunnen interessant zijn voor business in het buitenland en dan met name in Portugal of Brazilië. Verkoop je bijvoorbeeld vakantiehuisjes in Portugal dan kan dit ook zeker wat toevoegen aan je .nl of .com extensie.

Hoe kan ik een .pt domeinnaam registreren?

Als eerste begin je met het kiezen van een domeinnaam. Via de domeincheck op de website check je of jouw favoriete .pt domeinnaam beschikbaar is. Mocht de domeinnaam die je in gedachten hebt niet beschikbaar zijn, dan kun je een koppelteken toevoegen om te bekijken of deze .pt domeinnaam wel vrij is. Is jouw .pt domeinnaam nog beschikbaar? Wanneer je een domeinnaam hebt gekozen die beschikbaar is, hoef je alleen de .pt extensie en je hostingpakket te selecteren. Daarna kan je binnen twee dagen starten met je website en e-mail.

Hoe lang duurt de .pt domeinregistratie?

Binnen enkele seconden is jouw .pt domeinregistratie aangevraagd en normaal gesproken staat alles binnen 2 dagen voor je klaar. Dit heeft te maken met het registratieproces van het .pt Registry. Ze checken namelijk handmatig je registratie en activeren deze binnen 2 dagen voor je. Een .pt domeinnaam wordt bij ons geregistreerd vanaf het moment dat de betaling ontvangen is. Vervolgens gaan wij nog even aan de slag om de puntjes op de i te zetten, en na maximaal 2 dagen staat je .pt domeinnaam voor je klaar.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een .pt domeinnaam?

Hoe kort en hoe lang mag mijn domeinnaam zijn?

Een .pt domeinnaam moet minimaal twee tekens bevatten, en maximaal 63.

Welke tekens kan ik gaan gebruiken voor mijn .pt domeinnaam?

Bij een .pt domeinregistratie mogen letters en cijfers gebruikt worden. Het koppelteken (-) mag je ook gebruiken, maar deze mag niet geplaatst worden aan het begin van de domeinnaam of voor de .pt. Ook zijn de volgende karakters mogelijk bij het registreren van een .pt domeinnaam á à â ã ç é ê í ó ô õ ú.

Wat is de registratie-periode voor een .pt domeinnaam?

Een .pt extensie registreer je voor een jaar en wordt jaarlijks voor een jaar voor je verlengd. Wanneer dat jaar bijna is afgelopen stuurt Domeinwinkel je een e-mail met een factuur voor het nieuwe jaar met een opzegtermijn van een maand. Wil je jouw .pt domeinnaam direct voor 5 jaar vastleggen dan kan dat ook bij Domeinwinkel. Selecteer daarvoor de opties in het bestelproces zodat je jouw .pt voor 5 jaar kan registreren.

Krijg ik e-mail bij mijn .pt domeinnaam registratie?

Je kan e-mail ontvangen met een losse .pt domeinnaam, maar geen e-mail versturen. Bij domeinwinkel betaal je niets voor het doorsturen van e-mail en je domeinnaam. Dit is namelijk inbegrepen in het bedrag dat je betaalt voor je .pt domein. Heb je een webhostingpakket? Dan kan je wel e-mail versturen en ontvangen vanaf je .pt e-mailadres.

Welke kosten zijn er verbonden aan een .pt domeinnaam?

De kosten van .pt domeinnamen zijn te vinden op de domeinnaampagina. We hanteren geen aansluit- of overstapkosten. De eventueel aanvullende kosten voor een hostingpakket zijn terug te vinden in ons hostingoverzicht.

Hoe verhuis ik een .pt domeinnaam?

 1. Vraag de verhuiscode van je domeinnaam op bij je huidige provider (je provider is verplicht dit binnen 5 dagen aan je toe te sturen). LET OP! dit is niet vereist om je aanvraag te kunnen doen.
 2. Doe de domeincheck met je reeds geregistreerde domeinnaam.
 3. Voeg de .pt domeinnaam toe door op de verhuizen button naast de juiste extensie te klikken.
 4. Voer je verhuiscode in bij 2. Dienst(en) kiezen.
 5. Heb je nog geen verhuiscode ontvangen dan kan je deze later alsnog toevoegen via je Domeinwinkel account bij "Domeinnen & webhosting". Je kan de verhuiscode ook sturen naar info@domeinwinkel.nl dan verzorgen wij de verhuizing voor je.

Hoelang duurt het voordat een .pt domeinnaam is verhuisd?

Je huidige provider moet je een verhuistoken van de .pt domeinnaam sturen. Wanneer je de verhuistoken naar ons stuurt wordt je domeinnaam direct verhuisd en gekoppeld aan je Domeinwinkel account.

Hoe pas ik de domeinhouder van een .pt domeinnaam aan?

Wanneer je de gegevens van een domeinnaam wilt wijzigen, kan dit via je Domeinwinkel account. Je kunt de domeinhouder gegevens aanpassen via de volgende stappen:

 1. Login op je Domeinwinkel account
 2. Navigeer naar "Domeinen & webhosting"
 3. Ga naar de .pt domeinnaam waarvan je de domeinhouder gegevens wil wijzigen
 4. Klik op de meest rechtse button in het overzicht met daarin de huidige domeinhouder
 5. Kies de juiste domeinhouder uit het uitklapmenu op de volgende pagina of maak een nieuw profiel aan
 6. Klik op "opslaan" om de wijziging door te voeren

Mag iedereen een .pt registeren?

Ja, elke persoon kan een .pt domeinnaam registeren.

Hoe kan ik mijn .pt domein uit quarantaine halen?

Wanneer je je domeinnaam hebt opgezegd wordt de .pt domeinnaam in quarantaine gezet voor 30 dagen. Daarna wordt hij weer vrijgegeven op de markt en kan hij geclaimd worden door iedereen. In deze periode is het mogelijk om je domeinnaam uit quarantaine te halen, maar hier is een bedrag van €25 aan verbonden.

Hoeveel .pt domeinnamen kan ik registreren?

Er zit geen limiet aan het aantal .pt domeinnamen dat je kan registeren. In principe kan iedereen binnen de Europese Unie zo veel domeinnamen registreren als hij/zij wilt.

Domeinwinkel partners