Domeinwinkel biedt meer dan 200 verschillende domeinextensies die (bijna) allemaal verhuisd kunnen worden. Helaas is er niet één uniforme procedure die aangehouden wordt voor de verhuizing van domeinnamen. Hieronder vind je een lijst met extensies en procedures zodat je als klant een beter beeld krijgt van de tijd die nodig is om een bepaalde extensies te verhuizen naar Domeinwinkel.

1. Landextensies

Over het algemeen worden alle landextensies (op een aantal uitzonderingen na) direct na aanvraag met een verhuiscode verhuisd naar Domeinwinkel. Je kan in dat geval dus al snel gebruik gaan maken van je domeinnamen. Dit geldt bijvoorbeeld voor .nl, .be, .de. Een aantal landextensies controleert handmatig de verhuizing waardoor het een paar dagen kan duren. Dit geldt bijvoorbeeld voor .fr en .it.

2. Generieke extensies

Generieke domeinextensies zoals bijvoorbeeld .com, .org, .info en .net hebben een andere procedure bij verhuizingen. Na aanvraag van de verhuizing door Domeinwinkel wordt er een e-mail verstuurd aan de officiële domeinhouder die via de e-mail de verhuizing moet accorderen. Nadat de verhuizing door de domeinhouder geaccordeerd is duurt het maximaal 5 dagen voordat de domeinnaam verhuisd wordt.

3. Bijzondere extensies

Voor een aantal domeinextensies zijn erg bijzondere procedures of extra gegevens vereist wat een verhuizing een grotere uitdaging maakt. Een aantal extensies die bijzondere procedures gebruiken zijn .co.uk, .hu, .pt, .ru etc. Mocht je een vraag hebben omtrent een specifieke domeinextensie stel dan de vraag via onze support medewerkers.