Wanneer je mailt naar een persoon op de server (bijvoorbeeld een klant van jou als reseller), dan kijkt de server altijd eerst of de mail van de ontvanger op dezelfde server staat. Als dit het geval is, dan zal de mail ook aankomen op de mail bij de server. Als de mx records dan verwijzen naar dezelfde server, is het geen probleem en komt de mail gewoon goed aan. Echter als er andere mail records ingesteld staan (bijvoorbeeld Google mail), dan is het nodig om de server te vertellen dat deze de mail ergens anders heen moet sturen. Dit doe je door het betreffende ‘MX vinkje’ uit te zetten.

Dit doe je als volgt:

• Login bij de user waar het om gaat
  • Klik vanuit het begin scherm op ‘MX records’ (onder ‘E-mail Management’)
  • Deselecteer het onderste vinkje “Use this server to handle my emails. If not, change the MX record and uncheck this option”. Hiermee zeg je dus dat onze server de mail niet hoeft af te handelen. Let wel op dat je andere MX records hebt ingesteld.

Mocht je toch nog vragen hebben, dan horen we het graag van je. Je kunt ons bereiken op het mail adres info@domeinwinkel.nl.