Wil je geen e-mails missen? Stel dan een catch-all e-mailadres in. Door een catch-all e-mailadres in te stellen beheer je alle ontvangen e-mail voor je domeinnaam. Het catch all e-mailadres zorgt ervoor dat alle e-mail voor je domeinnaam bij je wordt afgeleverd, ongeacht wat er voor het apenstaartje staat. Hoe je een catch-all e-maildoorsturing instelt verschilt voor klanten met alleen een domeinnaam, en klanten die naast een domeinnaam ook een webhostingpakket van Domeinwinkel hebben.

Alleen een domeinnaam

Het instellen van een e-mail doorsturing zonder webhostingpakket zorgt ervoor dat alle e-mail voor je domeinnaam bij je wordt afgeleverd, ongeacht wat er voor de @ staat. Alle e-mail naar bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam

of naam@jouwdomeinnaam zullen via e-maildoorsturing doorgestuurd worden naar je alternatieve e-mailadres. Login op je Domeinwinkel account, navigeer naar “Domeinen &webhosting” en klik op ‘Doorsturen’ in het actiemenu na het aanvinken van je domeinnaam. Voer daarna bij het tweede keuzemenu je alternatieve e-mailadres in.

Met webhostingpakket

Het instellen van een catch-all e-mail doorsturing met een webhostingpakket verloopt anders. Om een catch-all e-maildoorsturing in te stellen login op DirectAdmin door naar www.jedomeinnaam.nl:2222 te gaan. Navigeer naar ‘Catch-all e-mail’  en kies vervolgens voor ‘Fout’, ‘Negeer’ of ‘Adres’. ‘Fout’ zorgt ervoor dat er naar de afzender van binnenkomende e-mail een bericht wordt verzonden met de melding dat het e-mailadres niet bestaat. ‘Negeer’ zorgt ervoor dat binnenkomende e-mail worden genegeerd. ‘Adres’ zorgt ervoor dat binnenkomende e-mail naar een bepaald e-mail adres worden doorgestuurd. Maak je keuze en klik op ‘Updaten’. 

LET OP! Voor resellers is het doorsturen van domeinnamen alleen mogelijk in combinatie met een doorstuurpakket.