Je kan e-mail automatisch doorsturen door middel van een e-maildoorsturing. Hoe je de doorsturing instelt verschilt voor klanten met alleen een domeinnaam, en klanten die naast een domeinnaam ook een webhostingpakket van Domeinwinkel hebben.

Alleen een domeinnaam

Het instellen van een e-mail doorsturing zonder webhostingpakket zorgt ervoor dat alle e-mail voor je domeinnaam bij je wordt afgeleverd, ongeacht wat er voor de @ staat. Alle e-mail naar bijvoorbeeld info@uwdomeinnaam of naam@jouwdomeinnaam zullen via e-maildoorsturing doorgestuurd worden naar je alternatieve e-mailadres. Login op je Domeinwinkel account, navigeer naar “Domeinen &webhosting” en klik op ‘Doorsturen’ in het actiemenu na het aanvinken van je domeinnaam. Voer daarna bij het tweede keuzemenu je alternatieve e-mailadres in.

Met webhostingpakket

Het instellen van een e-mail doorsturing met een webhostingpakket verloopt anders. Om een e-maildoorsturing in te stellen log je in op DirectAdmin door naar www.jedomeinnaam.extensie:2222 te gaan. Navigeer naar ‘Doorsturingen’ en klik op ‘Nieuw doorstuur e-mailadres’. Vul in het eerste veld het e-mailadres in dat je wilt doorsturen. In het tweede veld vul je het e-mailadres in waar je e-mail naar doorstuurt. Vervolgens klik je op ‘Maak’.