De beste tips voor probleemloos werken met Wordpress

Wil jij optimaal werken met Wordpress? Dan kies je voor Domeinwinkel. Onze dienstverlening is optimaal afgestemd op Wordpress en zo zorgen we ervoor dat jij probleemloos Wordpress kan gebruiken!

Lees hieronder alles over Wordpress en waar je op moet letten om zorgeloos gebruik te maken van Wordpress!

www.

Vandaag de dag werkt een zeer groot gedeelte van de mensen met Wordpress voor het onderhouden en uitbouwen van zowel nieuwe als bestaande websites.

In de loop van de jaren is Wordpress daarmee uitgegroeid tot het meest populaire CMS ter wereld en wordt het gebruikt voor circa 25% van alle websites wereldwijd.

Het grootste deel van de mensen werkt met Wordpress om zijn gebruiksvriendelijkheid, maar desondanks is het belangrijk rekening te houden met de verschillende aspecten en onderdelen van Wordpress.

Wat is Wordpress?

Wordpress is een zogenaamd content management systeem. Dit is een systeem om je website, blog of webshop mee te beheren door middel van een handige editor. Het voordeel is dat het een zogenaamde "what you see is what you get" editor is en je dus geen kennis hoeft te hebben van html code om de website te beheren.

Qua interface is het te vergelijken met bijvoorbeeld Microsoft Word en daardoor kun je in korte tijd heel gemakkelijk, pagina’s, berichten, stukken tekst of afbeeldingen toevoegen. De code die erachter zit wordt automatisch door Wordpress gegenereerd.

Wordpress is een gratis open source systeem. Dit betekent dat je het systeem zelf en een groot aantal plug-ins en thema’s geheel gratis kan downloaden.

Verder is het voordeel van open source dat de ontwikkelmogelijkheden gratis voor iedereen beschikbaar zijn. Dit zorgt ervoor dat dagelijks miljoenen mensen bezig zijn met de verdere doorontwikkeling van het CMS. Dit bevordert de veiligheid en ontwikkelsnelheid aanzienlijk.

Mede hierdoor is Wordpress in de loop van de tijd uitgegroeid tot het meest populaire CMS wereldwijd en wordt het vandaag de dag voor vele miljoenen websites gebruikt.

Werken met Wordpress: de voordelen

Werken met Wordpress heeft een groot aantal voordelen ten opzichte van veel andere CMS systemen. De belangrijkste voordelen van het gebruik van Wordpress zijn:

  • Gebruiksvriendelijkheid

Wordpress is een van de meest gebruiksvriendelijke systemen om je website te onderhouden. Je hoeft geen enkele kennis van html code te hebben om gebruik te kunnen maken van Wordpress. Werken met Wordpress wordt zo voor vrijwel iedereen mogelijk.

Het systeem werkt met een enorm intuïtieve interface waarmee je enkel door het toevoegen van tekst en afbeeldingen pagina’s en berichten op kan maken. Het systeem zelf zorgt ervoor dat de code automatisch gegenereerd wordt.

  • Functionaliteit en thema’s

Doordat het een open source systeem betreft, is het voor iedereen mogelijk om te ontwikkelen. Hierdoor is de lijst met beschikbare thema’s en plug-ins ongekend groot. Voor vrijwel elke toepassing of elk onderwerp zijn kant en klare plugins en thema’s te vinden wat het zeer eenvoudig maakt om snel en doeltreffend een website te ontwikkelen.

  • Prijs

Wordpress is geheel gratis en tevens zijn een groot aantal thema’s en plug-ins gratis te downloaden. Dit zorgt ervoor dat je voor vrijwel niets een professionele website op kan (laten) zetten en profiteert van goedkope Wordpress hosting

  • Flexibiliteit

Omdat Wordpress ongekend populair is, zijn er ook een groot aantal mensen bezig met de constante ontwikkeling van Wordpress. Kennis is daardoor algemeen beschikbaar wat ervoor zorgt dat het gemakkelijk is om voor lage tarieven professionele hulp in te schakelen.

Waar moet je op letten bij het gebruik van Wordpress

Wordpress heeft naast de vele voordelen ook een aantal zaken waar je op moet letten. De belangrijkste zaken waar je op moet letten:

  • Updates en veiligheid

Het is belangrijk dat je op regelmatige basis alle thema’s en plug-ins van Wordpress up to date houdt. Door de populariteit van Wordpress is het systeem ook enorm populair onder hackers en deze zijn continu op zoek naar kwetsbaarheden in (verouderde) thema’s en plug-ins om zo websites te hacken en spam te versturen.

  • Thema gebruik

Veel thema’s zijn gratis maar de professionele thema’s met uitgebreide mogelijkheden zijn wel vaak betaald. Houd hier rekening mee dat je in het geval van professionele thema’s wel vaak te maken krijgt met een (klein) aanschafbedrag.

  • Hosting

Het is belangrijk om goede kwalitatieve hosting te gebruiken voor Wordpress sites. Door veelvuldig gebruik van plug-ins kunnen Wordpress sites gemakkelijk traag worden en indien dit bij veel andere websites op jouw server het geval is kan dit een nadelig effect hebben op de prestaties van jouw Wordpress website. Zorg daarom ervoor dat je verzekerd bent van snelle Wordpress hosting.

  • Onderhoud

Houd er rekening mee dat een Wordpress site regelmatig onderhoud nodig heeft om er zeker van te zijn dat deze up to date blijft. Dit is een terugkerend iets en vaak zullen hier kosten aan zitten.

Waarom kiezen voor Wordpress?

De belangrijkste zaken waarom je zou kunnen werken met Wordpress is de gebruiksvriendelijkheid en het gemak van het systeem. Dit in combinatie met de tijdswinst die mensen behalen voor het onderhouden van hun website zorgt ervoor dat vandaag de dag vele miljoenen mensen over de hele wereld dagelijks werken met Wordpress

Profiteer maximaal van Wordpress bij Domeinwinkel

Wil je met Wordpress werken? Dan ben je bij Domeinwinkel aan het juist adres!

Met de supersnelle Nederlandse Wordpress hosting van Domeinwinkel is het mogelijk om in slechts enkele minuten een Wordpress website op te zetten met ongekend snelle hosting!

Combineer dat met onze optimale veiligheid en regelmatige back-ups en jij weet zeker dat je bij Domeinwinkel goed zit met onze managed Wordpress hosting! Doe dan ook snel de domeincheck en controleer jouw beschikbare domein, registreer dit met een van onze supersnelle hosting pakketten en zorg dat je binnen no-time online bent!

Domeinwinkel partners