Wist je dat 73% van alle WordPress websites aangevallen worden door spammers of hackers? Nee..? Ik helaas wel omdat we daar veel last van hebben gehad.

In dit artikel ga ik je vertellen hoe wij van 73% naar 3% wordpress aanvallen zijn gegaan. Geen verkooppraatje, maar een kijkje in de keuken zodat je weet hoe goede wordpress webhosting in elkaar steekt.

Zo zorg je ervoor dat jouw WordPress website awesome wordt, maar nog belangrijker…Awesome blijft!

1. Interne installatie van WordPress

installatron-wordpress-7299367

Binnen de nieuwe Worpress webhosting wordt handmatig door ons een installatie gedaan waarbij gelet wordt op lokale instellingen en gebruik van inloggegevens.

Op zich is de installatie natuurlijk niet zo spannend, maar een slechte installatie van WordPress kan grote gevolgen hebben op het gebied van beveiliging. Daarom hebben de professionals dat in handen genomen zodat we zeker weten dat zaken als automatische updates, inloggegevens en beheerinstellingen optimaal aangemaakt.

Op de servers waar we alle WordPress websites op hosten wordt Installatron gebruikt om de installaties uit te voeren. Dit is een intern systeem op de server die zonder tussenkomst van andere zaken de installatie uitvoert.

2. Multifocus beveiliging

Doordat WordPress het meest populaire platform is voor het maken van websites is het helaas ook het meest populaire platform voor hackers en spammers.

Internet vandalen zoeken constant naar fouten in WordPress versies zodat ze in kunnen breken in websites en gegevens kunnen stelen of simpelweg spam kunnen veroorzaken. Phishing komt ook relatief vaak voor.

Daarnaast wordt de zogenoemde Brute-force aanval vaak gebruikt, waarbij duizenden inlogpogingen worden gedaan per minuut om zo servers te belasten.

wordpress-beveiliging-8817834

Een brute force aanval technisch uitgelegd, hoe meer computers hoe trager je website.

Domeinwinkel heeft specifiek haar WordPress webhosting beveiligd met een 2-step verification. Dit betekent dat er voordat men inlogt in de administratie omgeving eerst een ander inlogvenster te zien krijgt waarin makkelijk ingelogd kan worden. Zo kunnen alle Brute-force aanvallen vroegtijdig voorkomen worden.

Daarnaast wordt alle bestanden binnen de hosting automatisch gescant op problemen in versies of beveiligingslekken. Patchman is de software die zorgt voor optimale beveiliging van de inhoud van je WordPress webhosting. Indien je zelf de versie niet opwaardeert zal Patchman dat voor je doen op het moment dat er beveiligingsgevaren op de loer liggen.

Patchman zorgt er ook voor dat externe inbrekers automatisch geblokkeerd worden als ze überhaupt wat proberen.  Optimale beveiliging dus.

3. Makkelijk updaten en plug-ins instellen

Heb je wel eens problemen met het updaten van je WordPress website? Onze klanten hadden dat ook. Dit kwam door bestandsrechten die bij updates niet goed stonden ingesteld waardoor het updaten van bepaalde bestanden niet mogelijk was.

Veel updates konden daardoor niet uitgevoerd worden en veel websites draaiden op onveilige versies van WordPress.

Inmiddels bieden wij WordPress webhosting aan op servers die uitgerust zijn met SuPHP. SuPHP zorgt ervoor dat veiligheid van bestanden behouden blijft na installatie.

De bestandsrechten blijven daardoor altijd juist geconfigureerd voor WordPress waardoor men snel en zonder problemen updates uit kan voeren en zo problemen kan voorkomen.

4. WordPress support door professionals

wordpress-support-5630118

Naast technische optimalisatie van WordPress webhosting is het ook belangrijk om de informatieve kant te belichten. Wij hebben bij klanten gemerkt dat er veel vraag was naar hulp bij het maken en onderhouden van hun website.

Daarmee zijn we een samenwerkingsverband aangegaan met een aantal Worpress support professionals die je (tegen een klein maandelijks tarief) professioneel kunnen helpen met je wordpress website.

We merken nu al dat er veel positieve reacties komen van de extra informatie voorziening en hulp die de professionals toevoegen. Voor geïnteresseerden kan je de WordPress support pagina bezoeken.

Conclusie

WordPress webhosting heeft qua bestandsorganisatie en beveiliging veel serverbeheer nodig om spammers en hackers toegang tot je website te ontzeggen. Wij merken dat gecontroleerde wordpress installatie, 2-step verification, uitgebreide malware scans, automatische versie updates, optimale bestandsrechten en professionele wordpress support daar een goed basis voor is. Zo hou je jouw WordPress website awesome nu en in de toekomst!

Heb je vragen of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op via info@domeinwinkel.nl.