Je wilt iets aanpassen op je website en vervolgens doorloop je de stappen om in te loggen. Je opent een browser en tikt /administrator achter de URL. Zo krijg je toegang tot het inlogvenster van je Joomla website. Dat weet jij, maar hackers ook.

Hackers sporen via Google Joomla websites op met hun geautomatiseerde programmaatjes (scripts). Groot of klein, het maakt niet uit. Gaat je websites over bloemen, auto’s of mobiele telefoons? Het maakt niet uit waar het over gaat of hoe ‘belangrijk’ je website is. Hackers willen eenmaal toegang zodat ze misbruik van jouw account kunne maken. Bijvoorbeeld om spam te versturen of om schadelijke software te installeren waardoor computers van bezoekers besmet raken.

Brute force attacks: populaire methode om digitaal in te breken

Brute force attacks is een populaire methode om ergens digitaal in te breken. De methode houdt in dat een scrip alle mogelijke combinaties van gebruikersnamen wachtwoorden uit. Dit betekent dat zelfs als je een veilige gebruikersnaam en een veilig wachtwoord hebt ingesteld voor jouw website, dan loop je nog steeds een risico dat jouw combinatie geraden wordt of dat je gegevens gestolen.

Zo’n brute force attack is een belasting voor jouw website en van de server waarop jouw website staat. Dit komt omdat er heel veel combinaties per minuut uit worden geprobeerd. Het kan enkele dagen tot maximaal een week duren dat een website onder vuur ligt van brute force attacks.

Verhoog de veiligheid van je Joomla website

Er zijn verschillende manieren om de inlogpagina van je Joomla website extra te beschermen. Een van de manieren is om de administrator map te beveiligen met een extra wachtwoord. Hierdoor werp je een extra barrière op voor de hacker, vermindert de belasting van jouw website en dus van de server.

Heb je de administrator map beveiligd met een extra wachtwoord? Dan moet je eerst nog een gebruikersnaam en wachtwoord invoeren voor toegang tot de inlogpagina van Joomla. Zodra je de juiste gegevens hebt ingevoerd, ga ja door naar de inlogpagina van het beheer van jouw Joomla website. Je hebt dus een extra inlogscherm voor je Joomla inlogscherm.

Natuurlijk proberen de hackers nog steeds om binnen te komen. Maar als zij driemaal een foute combinatie hebben ingevoerd, dan verschijnt een ‘forbidden’ pagina. De pagina moet dan herladen worden om het opnieuw te proberen. En daar zijn de scripts meestal niet op berekend. Dus de hacker haakt af.

Waar wacht je nog op? Beveilig de administrator map met een extra wachtwoord. Zo verhoog je de veiligheid van je Joomla website en voorkom je nare dingen.

Mocht je toch nog vragen hebben over Joomla of andere zaken, stuur ons dan een mailtje via info@domeinwinkel.nl en dan komen we zo snel mogelijk bij je terug.

Tags: beveiliging, cms, joomla,