Als je een webwinkel (laten) bouwen, dan kun je kiezen in welk Content Management Systeem (CMS0 je jouw online shop wil maken en beheren. PrestaShop is één van de bekendste CMS voor webwinkels. In dit artikel lees je meer over PrestaShop.

PrestaShop in het kort

PrestaShop is een open-source CMS. Dit wil zeggen dat de software waarvan de broncode (sources) is gepubliceerd en vrij beschikbaar is voor iedereen. Developers van over de gehele wereld gebruiken deze code om plugins, themes en andere uitbreiden voor het Prestashop CMS te maken. PrestaShop is dan ook door de jaren heen erg groot geworden.

Bouw een webwinkel op maat met PrestaShop. Vervolgens kun je jouw webwinkel beheren, voeg bijvoorbeeld nieuwe producten toe aan het online aanbod, plaats nieuwe teksten en ga zo maar door. Met PrestaShop kun je allerlei soorten webwinkels bouwen en beheren. Geniet van alle vrijheid om een webwinkel te bouwen die helemaal aan jouw eisen en wensen voldoet.

De voordelen van PrestaShop

1. PrestaShop is erg gebruiksvriendelijk

Met PrestaShop kun je eenvoudig een webwinkel bouwen, zelfs als je nog nooit met dit CMS hebt gewerkt. Binnen no time heb jij de software onder de knie.

2. Bouw een webwinkel op maat

Kies je eigen ‘look and feel’ en breid deze uit met allerlei templates, plugins en functionaliteiten. Door de jaren heen zijn er heel wat templates, plugins en functionaliteiten voor PrestaShop ontwikkeld, dus je hebt keuze zat!

3. Forum met gebruikers

Online is er heel veel informatie te vinden over PrestaShop. Wereldwijd zijn er honderdduizenden gebruikers, die hun ervaringen en meningen delen in fora. Heb je een vraag over jouw PrestaShop? Dan kun je ze makkelijk raadplegen via een forum.

PrestaShop heeft ook nadelen

PrestaShop heeft ook enkele zwakke punten, zoals een goede zoekmachineoptimalisatie. Velen vinden dat de zoekoptimalisatie van PrestaShop lastiger is dan met Magento of WooCommerce. Verder zijn er weinig themes of add-ons beschikbaar. Voor de meeste uitbreidingen moet je de portemonnee trekken.

Tot slot moet je jouw PrestaShop webwinkel zelf installeren. Dit komt omdat je zelf voor de hosting van jouw webshop moet zorgen. Geen ervaring, dat is zeker een nadeel te noemen. Dan is het makkelijker om een kant-en-klare webwinkel aan te schaffen.

Snelle en betrouwbare PrestaShop hosting

Naast razendsnelle website hosting, levert Domeinwinkel ook hoge kwaliteit PrestaShop hosting. Onze servers zijn speciaal ingericht voor PrestaShop om jouw webwinkel zo soepel mogelijk te laten draaien.

Je profiteert al vanaf € 2,22 per maand van de snelste PrestaShop hosting van Nederland! En we installeren het gratis voor je, zodat je meteen aan de slag kunt met het opzetten van een eigen webwinkel.

Sluit hier PrestaShop af en profiteer van alle voordelen!

 

Tags: cms, Prestashop, webwinkel,