In ons vorige artikel over SSD webhosting toonde we via onderzoek al aan dat jouw website tot 5 keer sneller kan worden dan nu.

In dit artikel doe ik daar een schepje bovenop en durf ik te stellen dat SSD webhosting jouw posities in Google verbetert.

Wat heeft hosting dan te maken met mijn posities in Google…? Hosting zelf inderdaad niets, maar de snelheid van jouw website wel. En toevallig heeft SSD webhosting daar een positief effect op.

Webhosting en de snelheid van jouw website

In welke mate heeft de webhosting dan invloed op de snelheid van jouw website?

Dat hangt af van je website… We hebben hier onderzoek naar gedaan en je website kan tot 5 keer sneller worden door het gebruik van SSD webhosting.

verschillen-ssd-hosting-3308532

Het effect op je rankings hangt daarbij af van de huidige snelheid van je website. Indien je een zware webhshop hebt die momenteel laadt in 5 seconden en je kan dat verbeteren naar 2 seconden dan zal dat zeker ten goede komen van je rankings. Laad je website al in 500 miliseconden dan zal je waarschijnlijk geen verschil zien.

Meer weten? Lees ons vorige artikel over dit onderzoek.

Google resultaten en de snelheid van jouw website

Oké…je zegt dus dat mijn website hoger in Google komt doordat hij sneller is dan nu? Dat klopt inderdaad. Ik zal je vertellen waarom en hoe dat werkt.

Waarom
Google heeft in 2010 aangekondigd dat de snelheid van websites meegenomen wordt als 1 van de 200 rankingfactoren die gebruikt worden voor weergave van de Google resultaten.

Daarbij veranderde minder dan 1% van de resultaten. Klinkt als weinig, maar als je bedenkt dat er miljoenen zo niet miljarden resultaten getoond worden in Google is dit eigenlijk heel erg veel.

Matt Cutts van Google zei het volgende over de aanpassing:

google-rankings-2188858

Dat biedt perspectief voor de kleine online ondernemer die wil profiteren van een snellere website.

Google houdt dus rekening met de snelheid van websites in haar resultaten en geeft daar ook haar redenen voor. De gebruikservaring verbeteren!

Aangezien het hele systeem van Google gebaseerd is op optimale klantervaring wordt constant gewerkt aan het tonen van de beste resultaten voor zoekopdrachten. De toevoeging van website snelheid is daar een logisch gevolg van.

Als een website te langzaam laadt klikken bezoekers weg en is het resultaat daarmee minder geschikt.

Door je website of webshop te versnellen verhoog je dus niet alleen je rankings in Google, maar met name de ervaring van bezoekers op je website wat weer meer omzet oplevert.

Hoe
Ik wil ook een snellere website! Oke, maar hoe verbeter je de snelheid van je website?

Snellere webhosting. Doordat er geen bewegende onderdelen worden gebruikt op een SSD server kan deze sneller data opslaan en delen. De bestanden van je website/webwinkel worden dus sneller geladen waardoor bezoekers sneller door je website kunnen klikken. Snelle laadtijden zorgen voor een betere klantervaring.

SSD webhosting biedt je dan ook de mogelijkheid om jouw diensten, ideeën of bedrijfsinfo sneller te delen met je doelgroep.  Een betere hosting performance is dan ook één van de belangrijkste elementen bij het versnellen van je website.

snellere-website-7780658

Uiteraard zijn er naast webhosting nog meer zaken waarmee je de laadtijd van je website kan verlagen. We hebben daar al eerder een artikel over geschreven.

5 tips om de snelheid van je website te verbeteren

Om te checken waar jouw website nog kan verbeteren heb je een handige PageSpeed tool van Google waarin je kan zien wat je nog kan verbeteren in je website. Focus niet op het cijfer wat je krijgt, want deze is niet gebaseerd op de pure snelheid van je website. Kijk beter naar de tips die ze geven voor versnellen.

Conclusie

Heb je een zware website dan kan je veel snelheid winnen. Als 1 van de rankingsfactoren van Google is website snelheid een belangrijk onderdeel van je zoekmachine optimalisatie inspanningen.

Met SSD webhosting kan je een makkelijke slag slaan door je webshop tot 5 keer te versnellen zonder dat je daar dure of tijdrovende technische aanpassingen voor hoeft te doen.

Een versnelling van de laadtijd onder de magische 3 seconden zal je zeker betere posities in Google op gaan leveren.