Zoekmachineoptimalisatie (SEO) is erop gericht meer relevante bezoekers en conversie te verkrijgen op een website, door o.a. kwaliteit en inhoud van webpagina’s te verbeteren of goed op elkaar af te stemmen. Het is niet standaard aanwezig binnen een website, je moet er dus altijd aan denken deze optie mee te nemen binnen jouw website.

Welke website moet je kiezen? Of op grond waarvan?

Naast tekst richt SEO zicht ook op gemixte zoekresultaten, afbeeldingen, Google places, video’s, blogs en bedrijfsgegevens. Google vindt deze resultaten belangrijk, daarnaast zijn ze voordelig en kennen ze een hoge betrouwbaarheidsfactor. Hieronder zie je waar je rekking mee moet houden voor bepaalde soorten website en CMS’en.

Standaard

Je kunt ervoor kiezen een standaard website aan te schaffen, dit heeft voordelen, maar ook zeker nadelen. Bij een standaard website maakt je gebruik van de aanwezige applicaties, binnen een zogenaamd ‘web build programma’ die door hosters vaak gratis wordt aangeboden.

Deze zijn vriendelijk van opzet, eenvoudig en snel in te richten. Je kunt niet het grafisch niveau van de website bepalen, dit is standaard ingericht en kan met eigen kleur en logo invulling krijgen. Vaak is binnen deze web build programma’s een standaard SEO inrichting aanwezig waar je gebruik van kunt maken.

Open Source

Vervolgens is er een tussencategorie, waarbij je in een ‘open source’ software, middels een template of via HTML-codering zelf een website kunt bouwen. Deze software wordt bij veel hostingproviders standaard in de hogere pakketten aangeboden.

Omdat dit een gratis software betreft zijn er vele aanbieders die hiervoor plugins maken. Dit betreft niet alleen SEO plugins, maar ook shop, facturatie, betaling etc. Plugins. Maak hierbij altijd gebruik van populaire plugins, die goed worden onderhouden en geupdate.

Professional

Wanneer je kiest voor een professionele website, krijg je niet alleen te maken met het ontwerpen en technisch inrichten van de website, maar ook met de invulling van de website. Wie gaat deze onderhouden en up to date houden? Dit is vaak een reden hier wat extra kosten voor te maken, zodat het up to date houden van de site via een CMS systeem kan plaatsvinden.

Bij een maatwerk website kun je aangeven wat je exacte wensen zijn en hoe je deze tot uiting wil laten komen, zowel voor- als achter de schermen, ookwel front- en backend genaamd.

Vind je het moeilijk de juiste keuze te maken, of heb je vragen over hosting/hostingpakketten neem dan vrijblijvend contact op met info@domeinwinkel.nl