Prestashop is ‘open source’ software voor het bouwen van je eigen webshop. Domeinwinkel biedt vanaf het Basic webhostingpakket gratis de software voor Prestashop aan via Installatron. Via jouw persoonlijke account kun je inloggen op het Installatron paneel ofwel DirectAdmin.

Via de tool Web Applications kun je Prestashop op een eenvoudige manier installeren, klik hiervoor op view more en installeer Prestashop door één druk op de knop. Na installatie verschijnt er een applicatie-overzicht waarbij je de website een titel, de taal, administrator e-mail en password mee kunt geven, dit is tevens de toegang tot de back-end van de website.

De website wordt nu weergegeven in het scherm met daarnaast de URL van de site. Onder deze URL staan 3 andere URL’s, te weten:

Wanneer je klikt op de 2e URL kun je inloggen in de back-end van Prestashop waar je alles stap voor stap kunt vormgeven. Prestashop wordt standaard geinstalleerd op een vaste template, die je volledig invulling kunt geven door middel van eigen afbeeldingen.

Prestashop templates

Naast deze standaard template kun je een template kopen via www.addons.prestashop.com website, deze template is eenmalig te gebruiken voor 1 website URL. De kosten hiervoor variëren van Gratis tot €100 per template. Maar alle Add-ons zijn gecrediteerd door Prestashop en werken dus perfect voor je website. Daarnaast ontvang je hier gratis updates voor wanneer de add-ons verbeterde uitvoeringen hebben. 

Via de back-end stel je eenvoudig alle frequenties en wensen af die je hebt ten aanzien van je shop. Er zijn standaard plugins geactiveerd binnen de template welke je eenvoudig uit kunt schakelen, wanneer je ze niet wenst te gebruiken. Uiteraard kun je ook betere en geavanceerdere plugins aankopen via de addons shop evenals de templates.

Installatie

Prestashop een heel duidelijk dashboard waarbij je alle activiteiten binnen de shop op de voet kunt volgen. Daarnaast kun je rechtsboven je eventueel aangebrachte wijzigingen direct bekijken in je LIVE shop-omgeving. Een hele handige en eenvoudige tool om een proffessionele shop te bouwen.

Na installatie is het zaak stap voor stap door alle tabbladen te lopen en alle settings in te stellen zoals jij ze wenst te hebben, wanneer je dit doet, kan er bijna niets mis gaan. Het fijne van Prestashop is dan ook dat alles heel gebruiksvriendelijk is ingericht, maar toch voor een professionele website zorgt. Een fijne combinatie die niet erg vaak voorkomt bij dergelijke complexe systemen.

Het voordeel van een Prestashop website is dat je deze snel en eenvoudig GRATIS kunt bouwen. Wanneer je veel producten in je webshop wenst op te nemen, hou dan je hosting in de gaten, alles wordt uiteraard op een server geplaatst, maar je moet wel voldoende ruimte hebben op het stukje gehuurde server om alles op te slaan.

Hosten van Prestashop

Wij raden je aan om bij Prestashop hosting rekening te houden met de performance van de server. Aangezien veel webshop zwaar zijn qua plugins en functionaliteit is een snelle server vaak gewenst. Domeinwinkel biedt hier speciale SSD webhosting voor aan. Dit is extreem snelle hosting zodat je website altijd de performance biedt die je bezoekers nodig hebben. De prijs hiervoor is hetzelfde, maar je hebt meer snelheid en minder webruimte. Op de webhosting pagina vind je hier meer informatie over.

Meer weten?
Voor meer informatie over hosting of de capaciteit van de benodigde hosting, neem contact op via info@domeinwinkel.nl