Hoe je een succesvolle website maakt hebben we het al eerder in een blogpost over gehad, maar waar moet een succesvolle website aan voldoen? Met andere woorden wat zijn de kenmerken die een website succesvol maken? Met de volgende elementen weet je zeker dat je de juiste ingrediënten hebt om jouw website succesvol te maken 

Element 1: Gebruiksvriendelijk & snel

Bezoekers zijn extreem kieskeurig online, daarom is een fijne omgeving waarbij ze snel en intuïtief kunnen vinden wat ze zoeken essentieel. Zorg er dus voor dat belangrijke zaken makkelijk te vinden zijn. Daarnaast ervaren mensen een snelle website als prettig. Probeer deze technisch dan ook qua snelheid te optimaliseren. 

Element 2: Vindbaar

Zonder een website die vindbaar is kom je niet ver. Het vindbaar maken van je website is een ingewikkeld proces dat met name veel tijd kost. Begin dus snel met het delen van je website via zo veel mogelijke media zowel online als offline om de populariteit van je website te vergroten. Een schone technische inrichting van je website is een belangrijk onderdeel van de vindbaarheid in Google. 

Check nu meer over “Search Engine Optimization (SEO)

Element 3: Strak design

Een strak, toepasselijk en functioneel ontwerp van je website die aansluit bij je doelgroep zorgt voor een voorsprong ten opzichte van je concurrenten. Daarnaast blijven bezoekers terugkomen naar een website die ze prettig vinden.

Element 4: Interessant

Zorg ervoor dat je website up-to-date is met interessante inhoud (zowel qua tekst als beeld). Zowel Google als bezoekers vinden het fijn het gevoel te hebben dat de website levend is en regelmatig hernieuwd wordt.

Element 5: Relevant

Het aanbieden van relevante informatie, producten of diensten voor je doelgroep is essentieel voor het succes van je website. Het is belangrijk dit te blijven testen. Heb je bijvoorbeeld een webshop gebruik dan Google Analytics (www.google.com/analytics/) om te beoordelen hoe populair bepaalde producten zijn of bekijk waar mensen op zoeken in je website. Op deze manier kan je onbelangrijke producten verwijderen en nieuwe interessante producten toevoegen. 

Element 6: Flexibel

Websites worden steeds meer bezocht via mobiele apparaten zoals smartphones en tablets en daarom is een flexibele website erg belangrijk om zo veel mogelijk bezoekers optimaal te kunnen bereiken. Een responsive website waarbij de website zich automatisch aanpast aan de grootte van het scherm waarop het bekeken wordt is hierin de beste (maar niet de meest economische) oplossing.

Meer weten?

Heb je nog geen kwalitatieve en snelle webhosting? Bestel dan nu een pakket voor je website via domeinwinkel of stuur ons een e-mail via info@domeinwinkel.nl.