Beveiliging van websites is een onderwerp dat vaak over het hoofd wordt gezien door webbouwers. Vaak denkt men “dat zal mij niet overkomen”, maar de hoeveelheid website aanvallen wordt steeds hoger. Het is daarom erg belangrijk om je website optimaal te beveiligen tegen hackers en spammers.

Zeker voor webshops is het essentieel om goed beveiligd te zijn, omdat er vaak ook (financiële) gegevens van klanten in de database van de site staan opgeslagen is dit erg gevoelig voor inbrekers. Optimale beveiliging is dan ook een must! Maar hoe beveilig je je website zodat hackers & spammers zo weinig mogelijk kans hebben. Domeinwinkel geeft je 5 tips voor een optimale beveiliging van je website

1. Gebruik een SSL certificaat

Belangrijke gegevens, zoals wachtwoorden en financiële gegevens moeten goed beveiligd worden en dit kan met een SSL certificaat. Dit online certificaat kan je aanvragen via je webhoster en zet je belangrijke gegevens en processen op een veilige plek. Bij Domeinwinkel kan je een SSL certificaat aanvragen?

Wil je meer weten over hoe een SSL certificaat werkt? Bekijk hier dan meer informatie.

2. Kies sterke wachtwoorden & beveilig login

Een sterk wachtwoord maakt het voor inbrekers erg moeilijk om je website te kraken via de ftp-login. Zorg er dan ook voor dat je een sterk wachtwoord bestaande uit zowel hoofdletters, kleine letter, cijfers als tekens voor optimale wachtwoord beveiliging. Bij dergelijke wachtwoorden is inbreken via login bijna onmogelijk. Maak makkelijk een sterk wachtwoord (http://www.onlinewachtwoordgenerator.nl) aan!

Naast een sterk wachtwoord kan je ook het aantal inlogpogingen beperken voor je website. Hiermee voorkom je dat bepaalde “hack-scripts” net zo lang proberen in te loggen totdat ze het juiste wachtwoord hebben gevonden.

3. Kies voor goed beveiligde servers

Zorg ervoor dat je website op een goed beveiligde server staat. Maak je gebruik van gratis of extreem goedkope webhosting stap dan over naar een hostingomgeving waar je iets meer betaald, maar wel kan vertrouwen op veilige webhosting. Vraag je provider wat deze doet om je website te beveiligen. Normaal gesproken geldt dat de duurdere pakketten ook beter beveiligd zijn.

4. Sla belangrijke data versleuteld op

Gegevens van klanten en belangrijke eigen gegevens zijn waar de hackers naar op zoek zijn. Je kan deze gegevens versleuteld opslaan in je database zodat je de risico’s drastisch verminderd dat deze gegevens publiekelijk gebruikt kunnen worden. Zorg er dus voor dat gegevens versleuteld worden opgeslagen zodat je de schade bij een hack kan beperken.  

5. Geef geen onnodige toegang via scripts

Hackers kunnen ook binnenkomen via “openstaande” php scripts. Zorg er altijd voor dat de rechten van je scripts goed staan ingesteld. Elk bestand dat de rechten “777” heeft is in principe voor iedereen aanpasbaar en dus een beveiligingslek in je website. Je kan deze bestanden beter instellen op “755”.

Ben je specifiek op zoek naar het beveiligen van je WordPress website tegen spammers en inbrekers, lees dan ons artikel over hoe je je WordPress website het beste kan beveiligen.

Meer weten?

Wil je weten hoe wij onze servers beveiligen? Of heb je andere vragen stuur ons een e-mail via info@domeinwinkel.nl.