Het gebruiksvriendelijke en toegankelijke platform WordPress wordt inmiddels door miljoenen mensen wereldwijd gebruikt.  Mensen werken dus graag met WordPress en zeer terecht. Het systeem biedt een geïntegreerd CMS en veel(al) gratis features en plugins die je website kleur geven. Maar hoe staat het met de beveiliging van WordPress?

De standaard beveiliging is volgens ons een reden om niet voor WordPress te kiezen. Door het enorme gebruik (en dus populariteit bij hackers) en het feit dat WordPress een “open source” systeem is dat voor iedereen toegankelijk is biedt de beveiliging stof tot nadenken. Vele WordPress websites worden door hackers aangevallen en zorgen voor overlast bij zowel site eigenaren, webhosters en bezoekers.

Wij geven je dan ook graag een aantal tips over hoe je een WordPress website optimaal kan beveiligen tegen hackers & spammers. Bij uitvoering en integratie van de volgende zaken is je website “Hacker-proof” en zou je geen problemen moeten ondervinden van de slechte standaard beveiliging van WordPress. Veel succes!

Maak je WordPress website Hacker-Proof in 4 stappen

1. Kies een sterke gebruikersnaam en wachtwoord

Standaard wordt gebruikersnaam “Admin” ingesteld in WordPress. Verander dit naar een ander willekeurige gebruikersnaam. Veel hackers proberen namelijk in te breken via de standaard “Admin” gebruikersnaam. Daarnaast is een sterk wachtwoord (dus een wachtwoord met hoofdletters, kleine letters, cijfers en symbolen) belangrijk in het afslaan van aanvallen. “Hacker-scripts” proberen namelijk in te loggen met ongelimiteerde aantallen wachtwoorden. Is jouw wachtwoord heel moeilijk dan lukt dit niet.

2. Installeer ten minste 3 beveiligingsplugins

Er zijn erg veel beveilingingsplugins beschikbaar voor WordPress die gratis te downloaden zijn. Installeer de volgende plugins binnen het CMS: 

http://wordpress.org/plugins/bruteprotect/

3. Update je WordPress website regelmatig

WordPress update haar systeem (en dus ook de beveiliging) regelmatig door nieuwe versies van het systeem uit te brengen. Het up-to-date houden van je website door te upgraden naar een nieuwe versie voegt dan ook zeker wat toe aan de veiligheid van je website. Doe dit gemiddeld 2 keer per jaar.

4. Kies een betrouwbare hostingprovider

Een goed beveiligde WordPress hosting is belangrijk. Kies niet voor extreem goedkope of gratis webhosting. Maar kies een webhostingprovider met betrouwbare en stabiele servers. Deze houden al veel tegen, hoewel een aanval op een slecht beveiligde WordPress site ook niet altijd door goed beveiligde servers voorkomen kan worden. Domeinwinkel biedt stabiele hosting servers voor jouw WordPress website (incl. gratis installatie).

Meer weten?

Wil je weten hoe wij onze servers beveiligen? Of heb je andere vragen over de beveiliging van jouw WordPress site? Kijk dan op http://codex.wordpress.org/Brute_Force_Attacks of stuur ons een e-mail via info@domeinwinkel.nl.