Net als je gasaansluiting of je telefoonnummer kan ook je domeinnaam verhuisd worden naar een andere provider. Aangezien een domeinnaam simpelweg een verwijzing is naar een plek op het internet (ip-adres) kan deze relatief makkelijk verhuisd worden zonder dat de website daar problemen van ondervindt.

Maar waar moet je rekening mee houden bij je domeinnaam verhuizen? Domeinwinkel geeft je 4 tips!

1. Kies voor gratis doorsturen

Veel providers van domeinnamen geven een standaard lage prijs voor registraties, maar vragen daarnaast hoge prijzen als je echt iets met je domeinnaam wilt doen. Kies voor een provider waarbij je gratis je domeinnaam & e-mail door kan sturen.

2. Kies voor gebruiksgemak

Het is fijn om de technische gegevens van je domeinnaam snel aan te kunnen passen mocht je van hosting veranderen of je domeinnaam naar een andere site door willen sturen. Een fijne beheeromgeving waarin je deze zaken snel en veilig kan uitvoeren is zeer gewenst.

 3. Kies voor service

Aangezien domeinnamen een homogeen product zijn en dus door alle providers in dezelfde vorm worden aangeboden is service van groter belang. Check goed of je snel contact op kan nemen met een provider via e-mail, chat of telefoon als je problemen hebt bijvoorbeeld bij jouw domeinregistratie.

 4. Kies voor betrouwbaarheid

Online zijn er veel recensies en reviews te vinden over providers. Klanten laten reacties achter over de diensten, service en prijs zodat je zelf een goede beslissing kan maken. Let er wel op dat het om echte reviews gaat, want veel providers plaatsen zelf ook reviews. Een goede site hiervoor is bijvoorbeeld: webhosters.nl (webhosters.nl).

Heb je veel domeinnamen in je bezit, dan is het wellicht slim om een partij te zoeken die bulkkorting geeft op je domeinnamen. Zo heb je alles op 1 plek en krijg je een nog scherpere prijs voor je domeinnamen.

Meer vragen?

Heb je meer vragen over het verhuizen van je domeinnaam naar Domeinwinkel? Je kan ons altijd bereiken via info@domeinwinkel.nl of via de chat op de website. Wil je direct je domeinnaam verhuizen naar Domeinwinkel? Vul dan je gegevens in en wij regelen alles verder voor je.