Webhosting, de naam zegt het eigenlijk al. Het hosten (aanbieden) van een stukje web(omgeving). Als Domeinwinkel bieden we dan ook een stukje webomgeving op onze servers aan waar je als klant gebruik van kan maken.

Waar gebruik je webhosting voor?

De gehuurde webruimte kan gebruikt worden om gegevens op te slaan, maar vooral je website online te zetten. In combinatie met het adres van je webhosting (de domeinnaam) die gekoppeld wordt aan je webhosting ben je vindbaar voor potentiële bezoekers. Dit is alle online techniek die je nodig hebt om je website online te kunnen zetten.

Vaak is er software aan je webhosting gekoppeld die je helpt om je webomgeving te beheren. Hierin zit ook functionaliteit die het mogelijk maakt om e-mailaccounts aan te maken zodat je via je domeinnaam e-mail kan versturen en ontvangen. Binnen je webhosting omgeving kan je ook de HTML bestanden van je website uploaden zodat deze zichtbaar worden in je internetbrowser na het intoetsen van je domeinnaam.

Hoe upload ik mijn website?

De makkelijkste manier om je website te uploaden is via FTP. Dit is een manier om bestanden tussen computers makkelijk uit te wisselen. Hiervoor het je wel een FTP-programma nodig zoals bijvoorbeeld FileZilla.

Het online zetten van je domeinnaam doe je door een index.html (je homepage) te uploaden in de “public_html” map van je webhosting omgeving.

Vanuit deze homepage kan je linkjes plaatsen naar andere pagina’s zodat mensen door je site kunnen navigeren.

Meer weten?

Wil je meer weten over webhosting en de techniek erachter? Of wil je gewoon webhosting bestellen bij Domeinwinkel. Neem dan contact op via info@domeinwinkel.nl of bestel via de website.