Het kiezen van een geschikte domeinnaam voor je website is erg belangrijk aangezien dit het digitale merk en adres van je online winkel gaat worden. Het is dan ook zeker een slim idee om goed na te denken over de keuze van je domeinnaam.

Waarom is het kiezen van een goede domeinnaam belangrijk?

De keuze voor een domeinnaam is belangrijk omdat je rekening moet houden met verschillende factoren die grote invloed hebben op je vindbaarheid online. Zo blijf je vindbaar voor nieuwe en huidige klanten.

Hieronder vind je 5 tips voor het kiezen van de beste domeinnaam:

1. Kies een domeinnaam die bij je bedrijf past

Je domeinnaam is de identiteit van je bedrijf/merk en moet daarom ook qua naam herkenbaar zijn en in lijn liggen met de producten of diensten die je aanbiedt. Daarnaast is het belangrijk dat deze in lijn ligt met de inhoud van de website.

2. Kies een goed leesbare domeinnaam

Het klinkt zo simpel, maar wordt vaak vergeten. Een duidelijke domeinnaam die niet te lang is zorg ervoor dat mensen deze beter onthouden en er minder fouten in gemaakt worden. boevenaccounting.nl is bijvoorbeeld veel duidelijker en makkelijker dan boevenaccountingenfinancien.nl. Kies dus een duidelijke pakkende naam.

3. Gebruik specifieke zoekwoorden

Je domeinnaam heeft invloed op de positie van je website in zoekmachines, waardoor de keuze van slimme zoekwoorden erg belangrijk. Ga voor jezelf na waar je potentiële klanten op zoeken online en probeer het belangrijkste zoekwoord te verwerken in je domeinnaam.

4. Kies de ideale domeinextensie

Werk je alleen in Nederland, internationaal of alleen binnen de EU? Voor allen zijn verschillende domeinextensies. Als je alleen in Nederland zit zal een .nl domein het meest voor de hand liggen, maar misschien is je ideale domeinnaam al geregistreerd door een ander en is de .com nog wel vrij. Vaak is het ook slim om je domeinnaam in verschillende domein extensies te registreren zodat deze niet door anderen geregistreerd kunnen worden.

Sinds kort zijn er ook generieke domeinextensies te registreren die wellicht interessant zijn. Denk bijvoorbeeld aan .amsterdam, .shop, .email of .cool. Ben je benieuwd naar de verschillende extensies? Lees dan meer over de nieuwe domeinextensies.

5. Maak van je domeinnaam de perfecte mix

Zorg voor de perfecte mix tussen de eerste 4 tips. De perfecte domeinnaam is een domeinnaam die trouw is aan de identiteit van je producten/diensten, elementen bevat waar je klant op zoekt en daarnaast duidelijk en makkelijk te onthouden is. Dat aangevuld met een relevante extensie passend bij het gebied, je dienst of het soort bedrijf zorgt voor optimale bedrijfs-/merkherkenning en vindbaarheid voor je bezoeker.

Meer weten?

Wil je meer weten over domeinnamen of webhosting? Stel ons dan je vraag via info@domeinwinkel.nl of lees de gerelateerde artikelen.