Benieuwd hoe jij eenvoudig een WordPress site maakt en online plaatst? Lees dan verder want op deze pagina behandelen we het maken van een WordPress site. Denk aan thema’s als waar moet je op letten, het zelf installeren van een WordPress site, welke type website voor jouw WordPress site en wat belangrijk is bij het maken van een WordPress site.

Lees snel verder voor alle belangrijke informatie over het opzetten van een WordPress site.

Waar moet je op letten bij het maken van een WordPress website?

Er zijn een aantal zaken waar je rekening mee moet houden bij het maken van een WordPress site. Dit zowel op facilitair gebied als op het gebied van werking van de website. De belangrijkste zaken waar je op moet letten zijn:

Domeinnaam

Het is belangrijk dat je een pakkende domeinnaam kiest voor je website die tegelijkertijd makkelijk te onthouden is én duidelijk aangeeft waar je website over gaat.

Produceer je bijvoorbeeld fietsen in de buurt van Breda dan is het beter om fietsfabriekbreda.nl te registreren dan bikepleasure.nl . 

Het eerste domein is voor iedereen makkelijk te onthouden en geeft meteen aan wat men op de website kan vinden. Het tweede voorbeeld is veel algemener van aard, is moeilijk te onthouden en geeft niet meteen aan waar de website over gaat. Ook is het in het Engels wat niet iedereen begrijpt.

Met onze handige domeinnaam check controleer je eenvoudig of jouw gewenste domein nog beschikbaar is. Is deze nog niet bezet, dan registreer je hem binnen enkele klikken en wanneer je er meteen een webhosting pakket aan toevoegt kun je in slechts enkele minuten al online zijn! Waar wacht je dus nog op?

Juiste hosting

Het is belangrijk goede hosting te gebruiken voor je website. Je hebt hierin de keuze om voor gratis of betaalde hosting te gaan. Wij adviseren altijd gebruik te maken van een betaalde hosting provider. De nadelen van gratis hosting:

 1. Bij gratis hosting ben je vaak enorm gelimiteerd in de mogelijkheden en kun je niet zomaar templates, plug-ins en aanpassingen doen
 2. Vaak krijg je te maken met een subdomein van de aanbieder, bijvoorbeeld fietsfabriekbreda.wordpress.com . Dit ziet er veel minder professioneel uit dan fietsfabriekbreda.nl .
 3. Je hebt geen enkel recht op kwaliteit en uptime dus als er problemen zijn met de server, de snelheid erg laag is of je website niet werkt heb je geen reden tot klagen. Je kunt dan enkel afwachten tot de provider de problemen heeft opgelost wat soms weken kan duren.
 4. Vaak krijg je op je website te maken met reclame van de provider. Dit ziet er niet professioneel uit en daardoor lijkt het onbetrouwbaar voor een bezoeker.

Betaalde hosting daarentegen heeft diverse voordelen. Een betrouwbare hosting partij zoals Domeinwinkel heeft onder andere de volgende voordelen:

 1. Goede, betrouwbare en snelle server. Dit is ook van belang voor je Google ranking positie.
 2. Je kan iedere vrije domeinnaam kiezen die je wilt.
 3. Je bent vrij om je site aan te passen zoals jij dat wilt. Vrijwel ieder thema en plug-in is mogelijk zolang er geen risico’s zijn voor de veiligheid en stabiliteit van de server.
 4. Je betaalt voor de dienst dus hebt recht op een bepaalde uptime en kwaliteit. Wanneer er problemen zijn zal het bedrijf er alles aan doen om de website weer z.s.m. in de lucht te krijgen
 5. Je website is 100% reclamevrij.

Meer dan genoeg redenen dus om altijd voor betaalde hosting te gaan. De snelle hosting van Domeinwinkel is hierbij precies wat je zoekt. Onze servers zijn namelijk zeer stabiel, geoptimaliseerd voor WordPress en behoren tot de snelste SSD hosting servers van Nederland.

Verder ben je met onze one-click install binnen enkele minuten online met jouw WordPress site en zorgt onze Patchman beveiliging ervoor dat je WordPress website continu gemonitord wordt voor maximale veiligheid.

Een template dat bij je website aansluit

Het is belangrijk een template te selecteren dat past bij je website. Heb je een webshop, kies dan een mooi E-commerce template, heb je een beautyblog, kies dan een beauty template en wanneer je bijvoorbeeld een auto blog op wil zetten kies je een auto gerelateerd thema. Op de site van Themeforest heb je de keuze uit duizenden WordPress thema’s waar er altijd wel een tussen zit die past.

Door een template te kiezen dat past bij jouw website bespaar je later een hoop tijd om alles aan te passen.

Zelf een website maken met WordPress?

Je kan ervoor kiezen om zelf een website te maken met WordPress. Echter in het begin raden we dit niet aan. Vaak kost het veel tijd, vereist het een bepaalde mate van technische kennis en is het veel duurder dan de aanschaf van een standaard template.

Zeker wanneer je net begint met een nieuw blog is het vaak sneller en gemakkelijker om gebruik te maken van een kant en klaar template. Wanneer je later meer en meer wensen op het gebied van functionaliteit krijgt kun je altijd beslissen om bepaalde zaken zelf te laten ontwikkelen. 

Mocht je het er toch over eens zijn dat je de site of bepaalde onderdelen ervan wilt laten maken, dan is het belangrijk om een juiste partner te vinden. Er zijn een aantal eigenschappen waar een goede ontwikkelpartij aan dient te voldoen:

Voldoende kennis van WordPress

Klinkt logisch maar er zijn nog altijd een groot aantal partijen die zeggen veel ervaring te hebben, waar dit niet het geval is. Vraag daarom vooraf goed na wat ze wel en niet kunnen en wat voor werk ze al hebben uitgevoerd. Kijk of dit naar je wens is.

Denken vanuit oplossingen

Het is belangrijk dat jouw wensen het uitgangspunt vormen bij een oriënterend gesprek. Denk in onderdelen die jij wilt laten maken en houd dat in ogenschouw en staar je  niet blind op alle zaken die ze aangeven te kúnnen maken.

Een lokale partner

Probeer een lokale partner te zoeken waar je makkelijk contact mee kan leggen. Niets is irritanter dan een partij aan de andere kant van het land waar je enkel via email of telefoon contact mee kan leggen over de werkzaamheden en voortgang.

Budget

Bepaal een budget en houd dit in het achterhoofd wanneer het over de werkzaamheden gaat. Vaak zullen partijen proberen zoveel mogelijk te verkopen. Wees hierop bedacht om te zorgen dat je niet binnen no time over je budget gaat en er zaken ontwikkeld worden die je eigenlijk (nog) helemaal niet nodig hebt.

Met bovenstaande adviezen moet het mogelijk zijn om een goede betrouwbare partner te vinden voor eventuele werkzaamheden.

Een informatieve website, een blog of een webshop?

Waar WordPress ooit begonnen is als software om een blog bij te houden, is het inmiddels geschikt voor alle typen websites. Het is tegenwoordig zo dat een kwart van alle websites wereldwijd op WordPress draait wat aangeeft dat het inmiddels niet meer uitmaakt wat voor soort site je op WordPress draait. Denk bijvoorbeeld aan:

 • Nieuwssites
 • Bedrijfswebsites
 • Sportsites
 • Webshops
 • Blogsites
 • Portfolio
 • Kortingswebsites
 • Kennis databases
 • Affiliate sites
 • Reissites

Voor vrijwel alle sites is WordPress dan ook prima bruikbaar. Wil je gebruik gaan maken van WordPress, zorg dan zoals gezegd dat het premium thema wat je kiest ook aansluit bij het thema en het doel van de website en met de juiste inzet heb je binnen no time een mooie website binnen jouw niche.

Wat is belangrijk bij het maken van een WordPress website? 

Er zijn een aantal zaken die je in je achterhoofd moet houden wanneer je een WordPress website gaat opzetten en onderhouden en hier een succes van wilt maken. De belangrijkste zaken voor een succesvolle WordPress website zijn: 

 • Instellingen juist configureren

Zorg ervoor dat je instellingen juist configureert. Denk aan rollen van website gebruikers, het gebruik van categorieën en het al dan niet toestaan van reacties. Dit is eenvoudig aan te passen onder het instellingen menu in de WordPress admin

 • Plug-ins

Er zijn een aantal plug-ins die wij aanbevelen. De belangrijkste plug-ins die je (gratis) in kan stellen zijn:

 • WordPress SEO by Yoast

Handige plug-in voor het optimaliseren van pagina’s en berichten op het gebied van SEO. Zo kun je eenvoudig titels en beschrijvingen aanpassen en nog veel meer

 • Akismet

Handige plug-in om snel en eenvoudig spam tegen te gaan. Is geheel gratis te gebruiken

 • Contact Form 7

Als je thema standaard geen contactformulier ingebouwd heeft is een contact form 7 plug-in een handige plug-in om eenvoudig een contactformulier te integreren.

 • Limit Login attempts

Plug-in waarmee het aantal inlogpogingen gelimiteerd wordt. Is goed tegen een aanval waarbij talloze keren random gebruikersnamen en wachtwoorden geprobeerd worden

 • WP Super Cache

Eenvoudige plug-in om de snelheid van je blog te verbeteren door middel van het gebruik van cache

 • Really simple SSL

Eenvoudige en lichtgewicht plug-in die jouw site SSL proof maakt zonder dat je verder nog wat hoeft in te stellen. Een gouden combi in combinatie met een van onze veilige SSL certificaten!

 • Consistentie

Het is belangrijk dat je jouw site op regelmatige basis onderhoudt. Niemand zit te wachten op een site waar al tijden niets nieuws meer is te vinden. Het is daarom belangrijk dat je de site regelmatig van nieuwe kwalitatieve content voorziet.

Hierbij is het erg belangrijkste dat je dan ook passie hebt voor hetgeen je over schrijft. Het moet echt een interesse, hobby of werkzaamheid zijn waarvan je zeker weet dat je het interessant vindt en leuk vindt om over te schrijven. 

Niets is irritanter dan tegen je zin moeten schrijven over bepaalde onderwerpen! Een website opzetten kost tijd en inspanning en je kan deze inspanning enkel opbrengen wanneer je het ook echt leuk vindt om over te schrijven.

Zorg daarom dat je met passie spreekt en schrijft op je website. 

Een WordPress site maak je succesvol met Domeinwinkel

Enthousiast geworden om met WordPress aan de slag te gaan? Dan ben je bij Domeinwinkel aan het juist adres!

Met onze supersnelle WordPress hosting is het mogelijk om in slechts enkele minuten een WordPress website op te zetten van ongekend hoge snelheid! Verder heb je bij ons altijd recht op voldoende ondersteuning zodat we bij vragen en/of opmerkingen over WordPress altijd klaar staan om je op weg te helpen! 

Combineer dat met onze optimale veiligheid en regelmatige back-ups en jij weet zeker dat je bij Domeinwinkel goed zit voor een succesvolle WordPress website!