Je wilt een website beginnen. Spannend! De eerste vraag die je jezelf stelt: is de domeinnaam vrij? Met een beschikbare domeinnaam kan jij een website beginnen en een e-mailadres aanmaken. We leggen je uit hoe je een domeinnaam kan registreren en wat je er mee kan.

1. Een domeinnaam registreren

Wil je aan de slag met het maken van een website, dan is je eerste stap om een domein te registreren. Bekijk eerst of je ideale domeinnaam vrij is via onze DomeinCheck. Typ de URL in de checker en klik op ‘Check’. Is je gewenste domeinnaam beschikbaar? Klik dan op de juiste extensie en volg de stappen.

Een goedkoop domeinnaam registreren? Dat doe je bij Domeinwinkel! Als klant hebt je bij ons de mogelijkheid tot domeinregistratie binnen een minuut, zodat je daarna snel je eigen website online kan zetten via je gekozen webhostingpakket. Registreer je unieke domeinnaam, maak je mail aan en host je website via onze uiterst gebruiksvriendelijke beheeromgeving.

Een domeinnaam verhuizen
Je domeinnaam verhuizen, omdat je ontevreden bent over je huidige provider? Stap dan eenvoudig over naar Domeinwinkel! Je domeinnamen overzetten naar Domeinwinkel is eenvoudig en snel geregeld. In slechts 5 stappen regel jij eenvoudig en makkelijk de verhuizing van je domeinnaam naar Domeinwinkel!

  1. Doe de domeincheck met je domeinnaam en selecteer de optie verhuizen
  2. Kies webhosting voor je domeinnaam (om website online te plaatsen en e-mail te verzenden)
  3. Vraag de “verhuiscode/token” van je domeinnaam op bij je oude provider
  4. Voer de verhuizing direct door in het bestelproces of later via je account
  5. Stuur je domeinnaam gratis door of ga aan de slag met je website!

Hosting kiezen voor je website

Is je domeinnaam vrij? Perfect. Op naar de volgende stap. Om een website aan te maken, heb je meer dan alleen een domeinnaam nodig. En dat is webhosting. Wij bieden Intro, Basic en Premium aan. Voor ieder wat wils. En je krijg er een e-mailadres bij. Dat betekent dat je met je domeinnaam een e-mailadres aan kunt maken. Bijvoorbeeld info@jedomeinnaam.nl.

Kies een websitebuilder

Je kunt je website bouwen met meerdere websitebuilders. Denk bijvoorbeeld aan WordPress hosting, Joomla of Drupal. Maar je kan ook een website bouwen met Website Maker van Domeinwinkel. Met de Website Maker kan je makkelijk en snel een mooie website maken. Sleep een titel, tekst, foto of video waar je maar wilt. Meer weten? Ga dan aan de slag met onze interactieve demo en ontdekt de vele mogelijkheden!

Je website maken

Heb je de stappen doorlopen? Dus je domein registratie, het kiezen van hosting en websitebuilder? Dan kun je eindelijk aan de slag met het maken van de website. Om je het makkelijk te maken, hebben wij een paar handige artikelen op een rijtje gezet!

WordPress website maken, weet waar je op let
De beste software voor het maken van een website
Je eigen website maken doe je bij Domeinwinkel
Zelf een website maken, waar moet je op letten?

Vergeet de veiligheid niet

Domeinnaam vrij? Check. Webhosting? Check. Een dosis enthousiasme om aan de slag te gaan? Check. SSL-certificaat? Eh… Wat is een SSL-certificaat?

Een SSL certificaat is een bestand dat zorgt voor een betere beveiliging van gegevens tussen de server (van jouw website) en een internet browser (zoals Chrome of Internet Explorer). Dit betekent dat derden de gegevens van jouw bezoekers niet langer kunnen lezen.

Je kan gratis een SSL certificaat instellen bij Domeinwinkel.

Heb je nog vragen over het registreren van je domeinnaam of heb je ergens anders hulp bij nodig? Mail dan naar info@domeinwinkel.nl. We helpen je graag verder!

Tags: domeinnaam, SSL, webhosting, website, website maker,