Wist je dat het ook mogelijk is om je domeinnaam te verhuizen naar een andere provider? Een domeinnaam is namelijk een verwijzing naar een plek op het internet (IP-adres). Daarom kun je je domeinnaam makkelijk verhuizen, zonder dat de website daar problemen van ondervindt.

Er zijn meerdere redenen om te verhuizen. Je bent het niet eens met de nieuwe voorwaarden, problemen met de service of een ander provider is gewoon goedkoper. Je domeinnaam verhuizen, waar moet je rekening mee houden? Domeinwinkel heeft je 4 tips!

1. Ga voor gratis doorsturen

Een standaard lage prijs voor registraties, dat is natuurlijk fijn. Maar veel providers van domeinnamen vragen om hoge prijzen als je echt iets met je domeinnaam wilt doen. En dat is natuurlijk wat minder. Kies daarom voor een provider waarbij je gratis je domeinnaam en e-mail kan versturen.

2. Kies voor gebruiksgemak

Snel je technische gegevens van je domeinnaam kunnen aanpassen. Mocht je van hosting veranderen of een domeinnaam naar een andere site door willen sturen. Dan is het fijn om een gebruiksvriendelijke beheeromgeving te hebben waarin je deze zaken snel en veilig kan uitvoeren.

3. Hallo service

Providers bieden domeinnamen. Je kunt er niets anders van maken. Daarom is service van groot belang. Check goed of je snel contact op kan nemen met een provider via e-mail, chat of telefoon. Je wilt natuurlijk snel geholpen worden als je problemen hebt met bijvoorbeeld jouw domeinregistratie.

4. Kies voor een betrouwbare provider

Je domeinnaam verhuizen naar een andere provider, dat moet goed verlopen. De provider moet betrouwbaar zijn. Dit kun je checken door online recensies en reviews te lezen. Klanten laten reacties achter over de diensten, service en prijs zodat je zelf een goede beslissing kan maken. Webhosters is een voorbeeld waar je providers kunt vergelijken.

Heb je een domeinnaam in bezit? Of juist meer? Dan is het slim om een partij te zoeken die bulkkorting geeft op je domeinnamen. Zo heb je alles op één plek en krijg je nog een scherpere prijs voor al jouw domeinnamen!

Meer vragen?

Wil jij je domeinnaam verhuizen naar Domeinwinkel? Je kan ons altijd bereiken via info@domeinwinkel.nl. Wil je direct je domeinnaam verhuizen naar Domeinwinkel? Vul dan je gegevens in en wij regelen alles verder voor je.

Tags: domeinnaam, domeinnaam verhuizen,